Как да поправите грешката "Инсталираният драйвер не е валиден за този компютър"?

Всеки новоизработен собственик на лаптоп (и всеки компютър по принцип) трябва по някакъв начин да инсталира драйвер за своя видеоадаптер, без който той просто няма да работи. В днешната статия ще разгледаме един малък проблем, който възниква при инсталирането на драйвера за интегрирани графични процесори от Intel, т.е. Intel HD Graphics.

По време на инсталирането на драйвера, свален от официалния уебсайт на Intel, може да възникне грешка "Драйвърът, който трябва да бъде инсталиран, не е валиден за този компютър". Разбира се, след появата на това съобщение инсталацията на необходимия драйвер е прекъсната, което всъщност се посочва в прозореца с грешка. Възниква логичен въпрос: защо драйверът е подходящ за интегрирана видеокарта?

Ако срещнете такъв проблем, тогава знайте, че производителят на вашия лаптоп просто не одобри драйвера, който инсталирате. Ще можете да инсталирате само драйвера, на който настоява производителят, което, честно казано, е смешно за крана, предвид открития достъп до драйверите на уебсайта на Intel. За щастие, грешката "Инсталираният драйвер не е валиден за този компютър" може лесно да бъде заобиколен, след което вече няма да ви притеснява. Нека да видим как да го направите.

Драйверът, който инсталирате, не е валиден за този компютър: как да го поправите

Така че можете да заобиколите тази грешка, като ръчно инсталирате драйвера, от който се нуждаете. Много потребители просто не използват този метод, тъй като рядко се появяват причини. Грешката "Инсталираният драйвер не е валиден за този компютър" е една от тези причини. Е, след като се натъкнахме на тази грешка, вече можем да предположим, че сте изтеглили на вашия компютър куп драйвери. Въпреки това искам да отбележа, че за ръчна инсталация на драйвера за Intel HD Graphics трябва да изтеглите ZIP версията на пакета. Така че, ако преди това сте изтеглили EXE версията - върнете се на сайта и опитайте отново да изтеглите, но само архивираната версия.

Сега разархивирайте пакета с драйвери, където е удобно за вас, например, на работния плот (няма значение). След това трябва да отворите системен елемент като „Диспечер на устройства“. В Windows 10 това може да стане по следния начин: щракнете с десния бутон върху Start и изберете "Диспечер на устройства". Ако имате операционната система Windows 7, ще трябва да направите следното: натиснете комбинацията от Windows + R, въведете devmgmt.msc на празен ред и натиснете Enter.

След като отворите диспечера на устройства, трябва да направите следното:

  1. Намерете секцията „Видео адаптери“ и го отворете;
  2. Намерете необходимата ви HD HD Graphics в списъка с налични видеокарти и щракнете двукратно върху нея, за да отидете до свойствата на устройството;
  3. след това отидете на раздела „Драйвер“;
  4. кликнете върху бутона „Актуализиране на драйвера ...“;
  5. щракнете върху бутона „Търсене на драйвери на този компютър“;

Така че, тогава трябва да посочите в празен ред директорията, в която сте намирали изтеглените драйвери. Трябва обаче да посочите пътя към вътрешността на папката, наречена „Графика“. Трябва да получите нещо като следното:

C: \ Потребители \ USERNAME \ Desktop \ win64_15.65.5.4982.zip \ Графика

Веднага щом въведете желаната директория, щракнете върху бутона "Напред". Ако сте изтеглили правилния драйвер (и зареждането на неправилния е изключително проблематично), системата автоматично ще инсталира драйвера за вашата интегрирана видеокарта от Intel. Това е всичко, което трябваше да направите, когато грешката "Инсталираният драйвер не е валиден за този компютър."

Въпреки това вероятно имате узрял въпрос: в бъдеще ще трябва ли да актуализирате драйверите за видеокартата? Не, не е необходимо да извършвате повече ръчна инсталация на драйвери: можете да продължите да използвате официалния инсталатор на Intel.

Интересни Статии