Как да поправите грешката "403 Denied Denied" при изтегляне на Steam за Ubuntu?

Сега ще разгледаме доста необичаен проблем за много потребители на PC платформата. Необичайно е, защото този път ще заобиколи всички потребители на операционната система Windows. Този въпрос ще засяга само онези малко хора, които са се сблъскали с проблема под формата на грешка "403 Достъпът е отказан", когато се опитват да инсталират клиента Steam за Ubuntu OS.

Така че, нека да изградим ситуация за по-добро разбиране на текущия проблем. Вие сте влезли в Центъра за изтегляне на Ubuntu, за да изтеглите и инсталирате клиента Steam. Но когато се опитахте директно да изтеглите нужната програма, бяхте обсадени от мрежова грешка в браузъра си, например, Chrome или Firefox, в която са прикачени нейният код и малко съобщение:

403 Забранен достъп

или

403 забранено

Както някои от вас може да знаят, това съобщение във вашия браузър може да означава цял куп от всичко. Най-често това означава, че нямате достъп до исканото съдържание или е възникнал някакъв срив между вас и сървъра. Естествено, не е нужно да обмисляте първия вариант, тъй като това е Центърът за изтегляне на Ubuntu, а вторият най-вероятно е истината.

И така, какво да правим в такава ситуация? Как да изтеглите Steam за Ubuntu като цяло в случай на грешка 403 Достъпът е отказан? Е, има един доста прост метод, с който можете лесно да изтеглите Steam в Ubuntu. За целта направете следното:

 • Първо трябва да стартирате терминала с помощта на командата CTRL + ALT + T.
 • След това въведете следните команди в терминала:
  • wget //media.steampowered.com/client/installer/steam.deb
  • sudo apt-get install gdebi-core
  • sudo gdebi steam.deb

Има и друг метод за заобикаляне на грешката „403 Denied Denied“ при изтегляне на Steam за Ubuntu. Има малко ръководство от самия Valve за това как да инсталирате Steam на Ubuntu. Като цяло направете следното:

 • Първо трябва да изтеглите steam.deb от //media.steampowered.com/client/installer/steam.deb.
 • След това отворете графичния файлов мениджър.
 • Чрез него се насочете към директорията, която съдържа steam.deb и щракнете двукратно върху нея.
 • Това действие трябва да стартира софтуера на Ubuntu Software Center, който инсталира файла.

Както можете да видите, има много начини да се заобиколи грешката „403 Access Denied“, когато изтегляте Steam за Ubuntu. Що се отнася до грешката, не трябва да се притеснявате, тъй като най-вероятно тя ще трябва да изчезне сама с времето.

Интересни Статии