Как да поправите грешката „Предишното стартиране беше неуспешно“ в Metro Exodus?

Не всички имат късмет да играят Metro Exodus. Причината не е липсата на време, а проблемите с играта. Вероятно нито едно стартиране на играта не мина гладко. Винаги има проблеми. В случай на Metro Exodus, някои играчи виждат грешка при стартиране: „Предишният старт беше неуспешен. Искате ли да стартирате в безопасен режим? “. Ако сте съгласни да стартирате в безопасен режим, нищо не се случва. Сложността на проблема е, че точната причина за неизправността не е известна. Но, вече успя да установи методи, които помагат да се отстрани провалът.

Начини за отстраняване на грешката

Известни методи за разрешаване на грешката „Предишното стартиране беше неуспешно“.

Инсталиране на новия DirectX 12

Тази платформа се разпространява безплатно на официалния уебсайт на Microsoft. Няма да има проблеми с инсталирането, защото онлайн инсталаторът се изтегля от сайта. Той автоматично проверява хардуерната конфигурация и изтегля съответната версия на DirectX 12. Линк за изтегляне.

Инсталирайте Nvidia PhysX

Играта използва платформата Nvidia PhysX, така че е предпоставка за работата на Metro Exodus. Ако системата няма такава платформа, просто я инсталирайте и Metro ще започне да работи. Можете да изтеглите необходимия софтуер тук.

Несъответствие с минималните изисквания на играта

Metro Exodus е една от най-игрите, не всички компютри, особено от бюджетната категория, могат да го издърпат. Струва си да се уверите, че конфигурацията на оборудването отговаря или надвишава минималните изисквания на играта.

Минимални изисквания:

 • Система (ОС): Windows 7 или по-нова версия;
 • Процесор (CPU): Intel Core i5-4440 или еквивалент от AMD;
 • Видео адаптер (GPU): GeForce GTX 670, 1050 или Radeon HD 7870;
 • RAM (RAM): 8 GB;
 • Дисково пространство (ROM): 59 GB.

Препоръчителни изисквания:

 • ОС: Windows 10;
 • CPU: Intel Core i7-4770k или еквивалент;
 • Видеокарта: GeForce GTX 1070, RTX 2060 или RX VEGA 56;
 • RAM: 8 GB;
 • ROM: 59 GB.

Трябва да разберете, че на компютър с минимални характеристики, рискът от сривове, крит и срив рязко се увеличава. В идеалния случай компютърът трябва да има препоръчителните настройки.

Важно! Някои потребители пишат, че играта има проблем с поддръжката за Windows 7. Надстройката до Windows 10 може да помогне. Все пак Metro Exodus е фокусиран в челната десетка.

Промяна на настройките на конфигурационния файл

Възможно е ръчно да промените настройките за стартиране на играта. След извършване на корекции проблемът често изчезва.

Какво да правя:

 1. Отворете Explorer и следвайте пътя "C: \ Потребители \ потребителско име \ Запазени игри \ metro exodus \ 76561198015317955".
 2. Стартирайте конфигурационния файл в последната папка, наречена user.cfg . Трябва да отворите файла чрез текстов редактор, можете да използвате бележник.
 3. Намерете параметър, наречен r_api . "
 4. Стойността му по подразбиране е 2, трябва да я замените с 3.

Според едно от изявленията на потребителите на форума, този параметър кара играта да започне с DirectX 12. Стойността по подразбиране е отговорна за стартирането на играта с DirectX 11.

Актуализация на драйвера

Най-често видео драйверът създава проблем, но не можете да отстъпвате драйверите за други компютърни компоненти. Дори звуковите драйвери неочаквано водят до проблеми с игрите.

За да актуализирате всички драйвери наведнъж, можете да използвате Driver Pack Solution. След стартирането му започва сканиране на системните драйвери и проверка на тяхната приложимост. Ако можете да намерите остарели драйвери, програмата ще предложи да ги инсталирате автоматично.

Ако няма време, можете да се съгласите на автоматичното инсталиране на драйвери, но е по-добре да ги инсталирате ръчно от официалните сайтове. Факт е, че програмата не инсталира периодично най-новия софтуер, това води до различни конфликти.

Промяна на настройките за съвместимост

В коментарите те пишат, че е възможно стартирането на играта в режим на съвместимост. Вярно, това се отразява негативно на качеството на картината.

Алгоритъм на действията:

 1. Натиснете „Win + S и въведете MetroExodus.exe.
 2. Щракнете с десния бутон върху намерения резултат и изберете „Properties“ .
 3. Отидете на страницата за съвместимост.
 4. Щракнете върху блока „Съвместим режим“, за да го активирате и изберете опцията „Windows XP (Service Pack 3)“ от падащия списък.
 5. Активирайте елемента „Използвайте разделителна способност на екрана 640x480“ и „Пуснете тази програма като администратор“ малко по-ниско.
 6. Кликнете върху бутона „Приложи“ и можете да затворите прозореца.

Необходимо е да се подготви, че качеството на играта ще намалее значително поради намаляване на резолюцията. След стартиране той ще се показва в центъра на екрана в малък размер. За да подобрите качеството на картината малко, можете да намалите разделителната способност на екрана.

Добавете Metro Exodus към списъка на защитната стена

Често защитната стена на Windows намира заплаха там, където не съществува. В този случай защитната стена блокира опасен файл, който може да бъде MetroExodus.exe. За да извлечете игра от списъка с блокирани приложения, трябва ръчно да я добавите към изключенията.

Принцип на работа:

 1. Кликнете върху бутона „Старт“ и въведете думата „защитна стена“.
 2. Трябва да изберете „Защитна стена на Windows“ от списъка (има подобен елемент, който не се вписва в момента).
 3. Кликнете върху опцията „Разрешаване на взаимодействието с приложението ...“, използвайки менюто отляво.
 4. Намерете реда с името на играта и поставете отметки в квадратчетата „Частно“ и „Обществено“.

Последният известен метод е напълно да се преинсталира играта. След това трябва да започнете инсталацията чрез Steam и да изчакате нейното приключване. Надяваме се материалът да помогне при решаването на описания проблем.

Интересни Статии