Как да поправите грешката NET :: ERR_CERT_DATE_INVALID?

Съобщението NET :: ERR_CERT_DATE_INVALID показва, че Chrome „счита“ искания сайт за несигурен. Той „се съмнява“ в надеждността на SSL сертификата на ресурса. Можете да игнорирате този неуспех и да продължите да посещавате страницата, като отидете на "Подробности" => "Отидете на заразения сайт." В този случай никой не гарантира, че компютърът ви няма да бъде заразен с вируси. По-добре е да премахнете причината за неуспеха, като използвате следните методи.

Начини за разрешаване на грешката NET :: ERR_CERT_DATE_INVALID

№ 1: уверете се, че датата и часът на компютъра са правилни

Най-често грешката се дължи на факта, че ОС има неправилни временни настройки. Настройте автоматично синхронизиране на системното време със сървър на Microsoft. Проверете дали часовата зона е подходяща за вашия район. След това рестартирайте браузъра си и презаредете страницата.

# 2: изтрийте запазените си данни в Chrome

В отворен браузър натиснете клавишната комбинация Ctrl + Shift + Delete. В прозореца, който се показва, задайте времевия параметър „за всички времена“ и маркирайте линиите относно бисквитките и кеша на Chrome. Обновете проблемната страница.

№ 3: игра с разширения на браузъра

Грешката NET :: ERR_CERT_DATE_INVALID може да бъде причинена от неуспешна добавка за Chrome, която замени сертификата за сигурност. Ако проблемният сайт се зареди в режим инкогнито, тогава има смисъл да деактивирате всички разширения в нормален режим. Включете ги едно по едно, като проверите дали страницата се зарежда правилно. По този начин намерете приставката, която е причинила проблема.

# 4: изчисти SSL кеш

Задръжте клавишите Win и R. В прозореца напишете inetcpl.cpl. Ще се появи нов прозорец, в него в раздела „Съдържание“ потърсете и кликнете върху бутона „Изчисти SSL“. Не забравяйте да потвърдите действието, като щракнете върху „Приложи“ и „ОК. След това рестартирайте компютъра и опитайте отново да изтеглите сайта.

№ 5: проверете дали проблемът не е в антивирусната или защитната стена

Много антивирусни продукти имат функция за SSL сканиране. Опитайте да го деактивирате. Ако това не помогне, деактивирайте самия антивирус. Това важи за защитните стени, включително вградената защитна стена на Windows.

№ 6: преинсталирайте браузъра

Премахването и инсталирането на Chrome помага на много хора да преодолеят грешката NET :: ERR_CERT_DATE_INVALID.

Интересни Статии