Как да поправите грешката на Windows Defender 0x8e5e021f в Windows 10?

Днес ще видим грешка 0x8e5e021f, която може да се появи при използване на Windows Defender. Windows Defender е антивирусен софтуер, разработен от самия Microsoft. Преди това потребителите на Windows трябваше да изтеглят Microsoft Security Essentials, отделен пакет от антивирусни инструменти, но той бе заменен от Defender, вграден в Windows 8 и Windows 10.

За съжаление, Windows Defender може понякога да не се стартира автоматично и да произвежда различни грешки в този случай, включително грешка 0x8e5e021f. Той може да откаже да отвори, дори и да се опитате да направите това чрез Центъра за известия.

Съобщението за грешка 0x8e5e021f казва следната информация:

При инициализацията възникна програмна грешка. За този проблем се свържете със системния си администратор.

Причината за грешка 0x8e5e021f може да бъде повредена записи в регистъра, вирусни инфекции, конфликт с друга антивирусна програма и други подобни проблеми. Точната причина за грешката варира в отделни случаи, така че е доста трудно да се определи какво точно. Въпреки това, следвайки няколко специфични метода, можете да отстраните този проблем. По-нататък ще говорим за редица методи.

Методи за решаване на грешка 0x8e5e021f

Преди да започнем да обмисляме наличните методи за грешка 0x8e5e021f, препоръчително е да опитате някои действия. Опитайте да рестартирате компютъра си, тъй като тази грешка може да бъде само една грешка в системата.

Препоръчваме ви също да проверите вашия Windows 10 за вируси, като използвате всеки наличен за вас антивирус. Тъй като понастоящем системата на Windows Defender изпитва затруднения с грешката 0x8e5e021f на вашата машина, за съжаление ще трябва да използвате някои антивируси на трети страни.

Ако обаче вече имате антивирус на трета страна в системата, то това може да е причината за възникналата грешка. Решенията на трети страни често могат да доведат до конфликти с Windows Defender. Опитайте да премахнете антивирус на трета страна или друга програма за защита и след това проверете за грешка 0x8e5e021f, като стартирате Windows Defender.

Метод №1 Рестартирайте услугата на центъра за защита на Windows Defender

Ако горните съвети не са ви помогнали да решите грешката 0x8e5e021f, тогава нека да преминем към методи, които определено могат да решат проблема. Първият ви метод ще бъде рестартирането на услугата за защита на Windows Defender.

Тази услуга е много важна за работата на Windows Defender и следователно, ако не работи правилно, може да възникнат някои проблеми. Грешка 0x8e5e021f може да е един от тези проблеми. Можете да отстраните проблеми с тази услуга, като просто я рестартирате.

Натиснете клавишната комбинация Windows + R, за да стартирате помощната програма Run. Щом се появи прозорецът на помощната програма, напишете services.msc в празния ред на помощната програма и натиснете Enter. Пред вас ще се отвори прозорецът за услуги. Намерете в списъка услуга, наречена Услуга на центъра за защита на Windows Defender.

Щракнете с десния бутон върху тази услуга и изберете "Свойства". Ако видите, че услугата е спряна, кликнете върху бутона „Изпълни“. Ако работи, щракнете върху „Stop“ и след това „Run“, за да рестартирате услугата на центъра за защита на Windows Defender.

След като изпълните тази проста процедура, опитайте отново да стартирате Windows Defender и проверете за грешка 0x8e5e021f. Ако той все още присъства, тогава нека преминем към следващия метод.

Метод №2 Изтриване на противоречащи си записи в Регистъра

Windows Defender може да спре да стартира във вашата система и да даде грешка 0x8e5e021f, защото има противоречиви записи в системния регистър на Windows във вашата система. Сега ще се опитаме да отстраним този проблем.

На първо място, трябва да започнете, като отворите редактора на системния регистър на Windows. За да направите това, натиснете Win + R и въведете regedit или regedit.exe в празен ред, след което натиснете Enter. След като отворите прозореца на системния регистър на Windows чрез левия панел, отидете на секцията HKEY_LOCAL_MACHINE \\ Software \\ Microsoft \\ Windows NT \\ CurrentVersion \\ Опция за изпълнение на файлове с изображения.

В този раздел потърсете препратки към изпълними файлове MSASCui.exe, MpCmdRun.exe или MsMpEng.exe . Ако ги намерите там, щракнете с десния бутон върху тях и изберете "Изтриване". Ако не можете да намерите техните препратки в този раздел, тогава не е необходимо да правите нищо - проблемът определено е в нещо друго. Затворете редактора на системния регистър на Windows и продължете към следващия метод.

Метод №3 Активиране на Windows Defender чрез групови правила

Ако все още виждате грешка 0x8e5e021f при стартиране на Windows Defender, тогава можете да опитате друг малък метод за решаване на този проблем. Защо да не опитате да активирате Windows Defender с помощта на системната групова политика?

Така че отново ще трябва да отворите редактора на системния регистър на Windows на вашия компютър. Можете да направите това, като използвате стъпките, описани в предишния метод, в който изтрихме противоречащи си записи.

Е, отвори редактора на системния регистър. Сега отидете на HKEY_LOCAL_MACHINE \\ SOFTWARE \\ Политики \\ Microsoft \\ Windows Defender . Обърнете внимание на параметъра DisableAntiSpyware . Ако не можете да намерите този параметър, тогава трябва да го създадете сами със собствените си ръце.

За да направите това, щракнете с десния бутон върху празно пространство и изберете "Създаване → DWORD параметър (32-битов)." Име на този параметър DisableAntiSpyware . След това задайте този параметър на 0 . Запазете промените и затворете редактора на системния регистър на Windows. И накрая, рестартирайте компютъра си.

Опитайте отново да стартирате Windows Defender и проверете за грешка 0x8e5e021f - тя ще бъде решена.

Интересни Статии