Как да поправите грешката на Windows Defender 0x80073AFC?

Windows Defender е вградена антивирусна програма. Той беше добавен от Microsoft при издаването на Windows 8 . Потребителите смятат, че вградените антивирусни функции не са достатъчни, за да защитят системата от вируси и зловреден софтуер. Следователно те инсталират и друга антивирусна програма. Тези, които предпочитат да използват услугите на Windows Defender, може да срещнат някои трудности. Грешка 0x80073AFC е само един от тези проблеми.

Windows Defender осигурява защита в реално време за вашия компютър и го стартира с всяко зареждане на операционната система. Важно е също да поддържате актуализацията на Windows Defender .

Не толкова отдавна потребителите на Windows имаха проблеми с Windows Defender . Не се стартира автоматично при стартиране на системата. Когато потребителите се опитаха да го стартират ръчно, те срещнаха грешка.

Решения за грешка 0x80073AFC в Windows Defender 8 / 8.1

Метод номер 1 Премахнете антивирус на трети страни

Ако имате някакъв антивирусен софтуер на трети страни на вашия компютър, ще трябва да ги премахнете. Те могат да противоречат на вашия Windows Defender, а именно да му попречат да се стартира, когато системата се стартира. Така че премахването на антивируси на трети страни може да реши проблема с грешка 0X80073AFC .

Метод №2 Премахване на злонамерени записи в системния регистър

Ако вашият компютър е бил заразен с различни злонамерени програми или вируси, има вероятност те да са създали злонамерен запис във вашия регистър. Например запис, който предотвратява стартирането на антивирусната програма. За да разрешите проблеми с регистъра, направете следното:

  • Натиснете комбинацията клавиши Win + R и въведете regedit .
  • В отворения Регистър отидете по този начин: HKEY_LOCAL_MACHINE \ Софтуер \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Опции за изпълнение на изображения
  • Ако на това място намерите файлове като MSASCui.exe или MpCmdRun.exe, след това ги изтрийте.

Както можете да видите, записите в регистъра са много важни за компютъра да функционира правилно.

Метод №3 Точка за възстановяване на системата

Ако двата предишни метода не можаха да ви помогнат да се справите с грешката 0x80073AFC, тогава този със сигурност може.

Ако вече имате точка за възстановяване на вашия компютър, определено използвайте това решение. Този момент ще ви позволи да върнете компютъра си в момент, когато той е бил в по-стабилно състояние.

За да възстановите вашия компютър с помощта на точка за възстановяване, направете следното:

  • Натиснете комбинацията клавиши Win + R и в прозореца, който се отваря, напишете Rstrui.exe.
  • Ще видите „Възстановяване на системата“, в който можете да възстановите системата си според препоръките или сами да изберете точка за възстановяване.

Почти във всички случаи този метод трябва да работи и да ви спаси от грешка 0x80073AFC.

Интересни Статии