Как да поправите грешката на Windows Defender 0x80072ee2?

Грешката с код 0x80072ee2 е проблем, който се появява, ако Windows не може да се свърже с Windows Update, което води до появата на посочения код. Следователно, този проблем може да възникне в различни приложения от Windows Store, плюс, проблемът също не минава от такива системни помощни програми като Windows Defender.

Например, когато се опитвате да актуализирате Windows Defender, можете да получите съобщение, в което се посочва, че базата данни за вируси и злонамерен софтуер не може да бъде актуализирана и след това да пишете, че компютърът ви може да е офлайн. Въз основа на това е безопасно да се каже, че проблемът е свързан със сървъра.

В Windows 10 разработчиците успяха в по-голямата си част да отстранят този проблем, който по-рано често се наблюдаваше в по-старите версии на операционната система Windows. В момента проблемът под формата на грешка 0x80072ee2 се решава сравнително лесно с помощта на малко ръководство, което сега ще разгледаме.

Как да поправите грешката на Windows Defender 0x80072ee2?

Метод № 1 Рестартиране и актуализиране на Windows

Подобна грешка се случва доста често в Windows 10 и често обикновена рестартиране помага да се реши. По същия метод ще отидем малко по-далеч от обикновено рестартиране.

  • Натиснете комбинацията клавиши Win + X на клавиатурата и рестартирайте системата си.
  • След рестартиране отворете Windows Defender, като натиснете клавиша Win и въведете „Windows Defender“ в лентата за търсене. След това отворете намерения резултат.
  • Отидете на опцията за сканиране и изберете „Пълно сканиране“.
  • След това рестартирайте компютъра си.
  • След рестартиране не актуализирайте Windows Defender с вградената му помощна програма. Просто щракнете върху бутона Win и напишете "Check for Updates" в лентата за търсене, след което щракнете върху резултата.
  • Кликнете върху бутона „Проверете за актуализации“. Windows Update ще трябва да открие всички чакащи актуализации и да ги инсталира. В края на процеса рестартирайте компютъра си.

Метод №2 Инсталиране на ръчна актуализация

Ако горният метод не ви е помогнал да се справите с проблема под формата на грешка 0x80072ee2, след това следвайте тази връзка и сами инсталирайте последните актуализации. Просто намерете елемента „Актуализации на антивирусен софтуер и антишпионски софтуер“ и веднага след него ще намерите списъка с актуализации, от които се нуждаете.

Интересни Статии