Как да поправите грешката на Windows 0x8e5e0247?

Грешка 0x8e5e0247 възниква при актуализиране на Windows система или докато използвате вградения инструмент за отстраняване на проблеми. Въпреки факта, че тази грешка може да се появи във всички версии на Windows OS, главно потребителите на Windows 7 се оплакват от нейната поява.

Причини за грешка 0x8e5e0247

По правило има три причини за появата на тази грешка:

  • остарял драйвер за технология за съхранение на Intel RST;
  • Драйверът на Intel Matrix Storage влиза в конфликт с драйвер в системата, който изпълнява подобна функционалност;
  • повреда на системните файлове.

Както вече можете да разберете, грешката при поправяне на 0x8e5e0247 ще бъде съвсем проста.

Решения 0x8e5e0247

Метод номер 1 Актуализация на Intel RST

Ако сте започнали да получавате грешка 0x8e5e0247 след като инсталирате нов HDD / SSD на вашия компютър, тогава проблемът може да е с драйвера на Intel RST, който просто не знае правилно да работи с текущото си устройство. Всичко, което трябва да направите с този случай, е да актуализирате драйвера на Intel RST.

Следвайте връзката по-долу, за да изтеглите най-новия драйвер на Intel RST. Слезте в долната част на страницата, която ще отидете, и потвърдете, че сте прочели представения ви лиценз. Веднага след като инсталаторът бъде изтеглен на вашия компютър, щракнете двукратно върху него с левия бутон на мишката и следвайте инструкциите на вашия екран.

След като инсталирате нова версия на драйвера за Intel RST във вашата система, проверете дали ще възникне грешка 0x8e5e0247.

Метод №2 Премахване на драйвер на Intel Matrix Storage

Обсъжданата грешка може да възникне, ако на вашия компютър са инсталирани Intel RST и Intel Matrix Storage едновременно. Просто казано, възниква конфликт между два драйвера, които изпълняват подобни функции. В този случай можете да опитате да премахнете Intel Matrix Storage от вашата система.

Можете да премахнете Intel Matrix Storage с помощта на „Приложения и функции“ или „Програми и функции“.

Метод №3 Възстановяване на системните файлове

В доста редки случаи грешката 0x8e5e0247 може да възникне поради повредени системни файлове на Windows. Файлове, които са били важни за инструмента за отстраняване на неизправности или актуализация на Windows, могат да бъдат повредени. Можете да опитате следното:

  1. щракнете върху RMB при старт;
  2. щракнете върху елемента „Команден ред (администратор)“;
  3. напишете “sfc / scannow” и натиснете Enter;
  4. изчакайте, докато SFC приключи и рестартирайте компютъра;
  5. отворете командния ред отново;
  6. напишете “DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth” и натиснете Enter;
  7. изчакайте, докато DISM приключи и рестартирайте компютъра.

На входа на системата проверяваме за грешки. Ако имаше повредени системни файлове, тя трябваше да изчезне. Надяваме се, че този материал беше поне по някакъв начин полезен за вас и сте се отървали от досадните 0x8e5e0247.

Интересни Статии