Как да поправите грешката на файла concrt140.dll?

Когато стартирате някаква играчка или програма, може да срещнете грешката concrt140.dll. Съответно, след като възникне грешка, няма да можете да получите достъп до желаното приложение, докато не отстраните проблема. В тази статия ще ви разкажем защо възникна грешката concrt140.dll и как да я поправим.

Ние поправяме грешката за файла concrt140.dll

Като начало, нека разберем какво всъщност е constrt140.dll. Този файл е динамична библиотека с връзки, която е част от пакета за преразпределима библиотека на Microsoft Visual Studio C ++ 2017.

Вероятно сте стартирали приложение, което се нуждаеше от библиотеката concrt140.dll, но не беше в състояние да получи достъп до него и в резултат на това възникна грешка. Трябва да се отбележи, че версията на операционната система Windows няма значение - при всички тях може да възникне грешка с concrt140.dll.

Е, разбрахме произхода на файла, така че сега да се опитаме да разберем защо изобщо се е появила тази грешка. Е, може да има много причини за грешката с файла concrt140.dll. Най-честата причина за това е липсата на файл в системата на потребителя като такъв, който всъщност е посочен в съобщението за грешка.

Програмата не може да бъде стартирана, защото на компютъра липсва api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll. Опитайте да преинсталирате програмата.

Наред с други неща, файлът concrt140.dll, ако вече е в системата, може да бъде повреден, променен или дори изтрит от системата на потребителя.

Знайте, че е изключително лесно да премахнете грешката за отсъствието на този файл и други подобни библиотеки на Microsoft Visual Studio C ++, така че не трябва да се притеснявате. По-долу можете да намерите списък от няколко метода, с които определено можете да се отървете от грешката относно отсъствието на библиотеката concrt140.dll.

Ръководство за разрешаване на грешка concrt140.dll

Метод №1 Инсталирайте Microsoft Visual Studio C ++ 2017

Ако срещнете тази грешка, докато стартирате което и да е приложение на вашия компютър, тогава първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате преразпределимите библиотеки на Microsoft Visual Studio C ++ 2017 на вашата Windows. Както вече споменахме, най-често файлът concrt140.dll просто не съществува в системата, в резултат на което приложението не може да бъде стартирано.

Инсталирането на Microsoft Visual Studio C ++ 2017 на вашия компютър е съвсем просто: отидете на официалния уебсайт на Microsoft, изтеглете пакета от преразпределими библиотеки и ги инсталирайте, като стартирате инсталатора. За да не се лутате из сайта на Microsoft, решихме да ви предоставим връзки за изтегляне на Visual Studio C ++ 2017:

  • //aka.ms/vs/15/release/vc_redist.x86.exe - за 32-битови системи;
  • //aka.ms/vs/15/release/vc_redist.x64.exe - за 64-битови системи;

Изтеглете необходимата версия на Microsoft Visual Studio C ++ 2017 на компютъра си, след това я инсталирайте и рестартирайте компютъра. След като влезете отново, опитайте да рестартирате играта или програмата, която преди това се срива с файла грешка concrt140.dll. Почти във всеки случай проблемът се крие именно в липсата на библиотеки на Microsoft Visual Studio C ++ 2017. Въпреки това, ако грешката все още се появи, тогава нека се опитаме да направим нещо друго.

Метод №2 Преинсталиране на приложението

Ако инсталирането на Microsoft Visual Studio C ++ 2017 не помогна, тогава трябва да обърнете внимание на приложението, което се опитвате да стартирате. Може би неговите файлове са повредени или инсталирани в системата неправилно отначало, в резултат на което тя не може правилно да използва функционалността или да получи достъп до библиотеката concrt140.dll. Препоръчваме ви да опитате да инсталирате отново приложението, което стартирате, и след това да видите дали грешката е отстранена. Ако приложението е игра на Steam или друга услуга за разпространение, тогава можете да използвате функцията за проверка и възстановяване на файлове. Например, ето как да го направите в Steam:

  • стартирайте клиента на Steam;
  • въведете библиотеката за игри;
  • щракнете с десния бутон върху желаната игра и изберете "Properties";
  • отидете на раздела "Локални файлове";
  • кликнете върху бутона "Проверете целостта на файловете на играта ...";

Ако по време на проверката клиентът намери несъответствия, изчакайте, докато изтеглянето и подмяната на файлове приключи, и след това опитайте да стартирате играта отново, за да видите дали грешката с библиотеката concrt140.dll е отстранена.

Метод №3 Проверка на системата за вируси

Изключително невероятен резултат обаче, препоръчваме ви да проверите системата си за вируси, шпионски софтуер и друг зловреден софтуер. Може би някой неканен гост на вашия компютър блокира библиотеката concrt140.dll или я е изтрил напълно. Проверете системата с наличен антивирус, изтрийте намерените елементи, които причиняват неудобства на Windows, и след това опитайте да стартирате необходимото приложение.

Интересни Статии