Как да поправите грешката „Code 10“ в диспечера на устройства?

Грешка „Код 10“ в диспечера на устройства означава, че това устройство не може да бъде стартирано. В диспечера такива устройства са обозначени с жълт удивителен знак. Благодарение на този знак, можете незабавно да можете да определите коя част от компютъра е станала неизправна.

Нека сега разгледаме основните методи за решаване на тази неприятност.

Метод №1

Възможно е устройствата ви да не получават достатъчно енергия. Това може да е причината за грешка „Code 10“.

Помислете за този проблем като използвате обикновен четец на карти като пример. Ако това устройство изпитвате този симптом, тогава просто трябва да го свържете отново с дънната платка. След извършване на рестартиране на системата.

Същият метод може да се използва за подобни устройства в компютър.

Метод №2

Да предположим, че не използвате настолен компютър, а лаптоп. Изхвърлете проблемите с захранването и потърсете проблема другаде. Правим следното:

  • Ще трябва да отворим „ Диспечер на устройства “ и „ Управление на дискове
  • Освен това можете да наблюдавате следния ефект - „ Устройство 10“ ще изведе „Код 10“, но не в „ Управление на дискове “, но буквата на устройството няма да бъде написана по този начин. Поради това устройството няма да се появи в My Computer .
  • След това натиснете клавишната комбинация Win + R и предпишете diskmgmt.msc
  • В прозореца, който се показва, намерете устройството си и щракнете с десния бутон на мишката, за да изберете „ Промяна на бук на диск или път “.
  • След това изберете нужното писмо, под което устройството ще се показва.

От гореизложеното можем да заключим, че най-често грешката "Код 10" възниква поради софтуерни проблеми, отколкото от липса на захранване.

Интересни Статии