Как да поправите: грешка в приложението 0xc0000142

Грешка в приложението 0xc0000142 дразни потребителите в различни версии на операционни системи, от Windows 8 / 8.1 до Windows 7 и по-стари. Причината за грешка при инициализация 0xc0000142 може да бъде причинена от повреда на библиотечните файлове, необходими за стартиране на играта или приложението, или от проблеми със съвместимостта.

Грешка 0xc0000142 - Ръководство за поправяне

В някои случаи проблемът може да бъде решен за няколко минути, но също така се случва, че трябва да отделите час или два, за да стигнете до правилната опция, как да поправите грешката в приложението 0xc0000142.

За да не страдате с часове, съставихме подробно описание на поправянето на грешката 0xc0000142. Обърнете внимание, че решенията идват от най-простите, най-ефективните и най-бързите в началото, до по-сложните в края на списъка.

 • Ако сте потребител на Windows 7, 8, 8.1 и грешка 0xc0000142 се появява, когато се опитате да отворите конкретна игра или приложение (всичко е наред с останалите), опитайте да промените настройките за съвместимост. За да направите това:
 1. Щракнете с десния бутон върху прекия път с играта или приложението и изберете "Properties"
 2. След това отидете на раздела „Съвместимост“ и задайте съвместимост с Windows XP Service Pack 3 (Service Pack 3).

 3. Потвърдете направените промени и се опитайте да влезете в играта.

Важно: Опитайте се да стартирате играта в режим на съвместимост с Windows 95 / XP / Vista и така нататък. Тук всичко е много индивидуално - на някой ще му бъде помогнато да работи в режим на съвместимост с Windows 95, някой с Windows XP Service Pack 3 и така нататък. Опитайте всички опции за съвместимост.

 • Стартирайте играта като администратор (RMB на прекия път с играта и „Run as administrator“).
 • Надстройте DirectX и Net Framework. Как да го направите, прочетете тук.
 • Проверете вашия компютър за вируси. Можете да използвате стандартен антивирус или да използвате добър онлайн антивирус.
 • Често грешка при инициализация на приложението 0xc0000142 е свързана с отсъствието на конкретна актуализация на Windows 8 / 8.1 или Windows. Препоръчваме ви да инсталирате всички актуализации, които са в опашката за актуализиране на Windows и чакате потвърждение за инсталиране. Това важи особено за препоръчителните актуализации.
 • Напишете в реда "Изпълнение", който се отваря чрез командата "Старт" "sfc \ scannow". Необходимо е да се предпише командата от името на администратора на ОС, така че ако играете или работите в приложението под потребителския профил, първо сменете акаунта на администратор. Благодарение на командата sfc \ scannow системата ще проверява Windows за различни грешки. Леки проблеми, включително грешка в приложението 0xc0000142, могат да бъдат отстранени.
 • Ако никое от горните не помага и продължавате да търсите как да поправите грешка 0xc0000142, опитайте да изтриете всички временни файлове от папката Temp. Адрес на папката: C => Windows => Temp.
 • По-рядко, но се случва грешката при стартиране на 0xc0000142 в игрите да е свързана със остарели драйвери за видеокарта - актуализирайте драйверите на NVidia или Radeon.

Грешка при стартиране на приложението 0xc0000142 също може да бъде разрешена чрез преинсталиране на самата игра или програма. Случва се, че поради неправилно рестартиране или по време на инсталацията, файловете се повреждат. По този начин, когато се опитате да отворите играта, виждате съобщение за грешка пред вас.

Изключителна мярка за решаване на проблема е връщането на системата в състояние, в което не е наблюдавана грешка. Но сме сигурни, че с внимателното изпълнение на всяка стъпка по-горе, можете да поправите грешката 0xc0000142.

Интересни Статии