Как да поправите грешка в данните на CRC?

Грешка в данните (CRC) възниква, ако контролните суми на файла, до които е достъпна помощната програма, не съвпадат. Това може да означава, че файлът е променен по някакъв начин или дори е повреден.

По принцип този проблем възниква, когато инсталирате приложения и игри; направете копия на файла, разположен на диска; напишете диск или изтеглете чрез торент програма. Нека сега разгледаме основните причини за грешка в данните за CRC.

Грешка в данните на crc възниква при запис на диск

Трябва да проверите контролните суми на вашето изображение. Особено, ако сте го казали от мрежата. За да направите това, трябва да изтеглите помощната програма HashTab . След инсталирането му в прозореца със свойства ще се появи нов раздел с името „ Сумата на файла с хеш “. Използвайки го, можете да сравните с хеш сумата на изображението с сумите, показани на сайта.

Ако установите, че тези суми не се сближават, но трябва да изтеглите това изображение отново. Най-добре е да използвате помощната програма Utorrent за това. Когато изтегля файлове, самата тя грешно изчислява контролните им суми. Ако изтегляте файлове от директни връзки, тогава можете да използвате помощната програма Download Master .

Грешка в данните на crc възниква при копиране от диск на твърд диск

Най-вероятно грешката възниква поради факта, че дискът, който използвате, е повреден или има мръсотия върху него. Опитайте да го почистите и опитайте да копирате от диск. Ако не сте успели, но наистина ви трябват файловете на компактдиска, можете да използвате помощната програма BadCopyPro .

Грешка в данните на crc възниква при инсталиране на помощни програми или игри

Най-доброто решение е да изтеглите отново изображението, което сте изтеглили. Както вече споменахме по-горе, най-добре е да използвате такива помощни програми като Download Master (за директни връзки) и Utorrent (за изтеглени торенти).

Грешка в данните на crc възниква при инсталиране на помощни програми от HDD

Тук ще трябва да проверим вашата файлова система. За целта направете следното:

  • Натиснете комбинацията клавиши Win + R и напишете командата cmd . Така ще преминете към командния ред .
  • В командния ред въведете chkdsk c: / r / f (буквата C е вашето логично устройство). Тази команда ще започне процеса на проверка на вашия твърд диск за различни грешки и техните корекции.

Грешка в данните на crc възниква при използване на utrentrent

  • Опитайте да актуализирате помощната програма.
  • Отървете се от разпространението на проблеми в помощната програма.
  • Ще трябва да изтриете не изтегления файл.
  • Опитайте се да намерите друга подобна дистрибуция и се опитайте да я изтеглите.

Интересни Статии