Как да поправите грешка "android.process.media" на устройства с Android?

Грешката android.process.media може да се появи напълно неочаквано и въпреки факта, че започна да се появява в Android 2.2, много потребители все още не знаят ефективните начини за елиминирането й и предотвратяват повторното им появяване. В тази статия ще говорим за двата най-ефективни начина за коригиране на грешката android.process.media. Опитайте ги едно по едно и работата на вашето устройство ще се нормализира.

Причина за грешка android.process.media

Възможно е да има няколко причини за съобщение за проблем със системното приложение android.process.media. Деактивирането на диспечера на изтегляния или медийното съхранение обаче се счита за най-често срещаното. И двамата работят във връзка с android.process.media.

Как да се отървем от грешка android.process.media

За да възстановите работата на android.process.media и да направите без мигане, цялостно нулиране, почистване на вашия смартфон или отиване до сервизния център, ви предлагаме две малки инструкции, прилагането на които е възможно за всеки потребител.

Изчистете кеша и изтрийте натрупаните данни

Когато използвате този метод, само временни или системни данни на конкретни приложения ще бъдат изтривани. Всички потребителски данни и файлове, съхранявани в смартфона, ще останат на местата си.

 • Отворете настройките на устройството си и изберете категорията Приложения.
 • Сред всички приложения намерете система, наречена Google Services Framework.
 • На страницата със свойствата на приложението изчистете кеша и изтрийте данните.
 • Върнете се към списъка с приложения и намерете Google Play Store. Следвайте точно същата процедура с него.
 • След това се върнете на страницата със свойства на приложението Google Services Framework и спрете този системен компонент, като кликнете върху съответния бутон. Тук повторете процедурата за изчистване на кеша и изтриване на данни.
 • Изключете захранването на вашето устройство.
 • Включете вашия смартфон, върнете се към Настройки на страницата със свойства на приложението Google Services Framework и го стартирайте в ръчен режим. Грешката android.process.media ще бъде поправена.

Ако първият метод се оказа неефективен във вашия случай и след прилагането му грешката android.process.media продължава да се появява в един или друг случай, преминете към втората инструкция.

Конфигурирайте синхронизацията и рестартирайте носителя

 • На първо място, трябва напълно да спрете синхронизирането на данни с вашия акаунт в Google. За целта отворете Настройки> Профили, изберете акаунта си в Google и синхронизирайте и след това премахнете отметката от всички квадратчета в настройките на акаунта.
 • Отидете в Настройки> Приложения, намерете галерията, спрете я насила и направете цялостно изтриване на данни.
 • След това отидете на свойствата на приложението Download Manager и също го спрете ръчно и изтрийте данните.
 • Рестартирайте устройството и след напълно включване активирайте отново галерията и мениджъра за изтегляне.
 • След като завършите всички процедури, не забравяйте да активирате отново синхронизирането на данни с Google в настройките на вашия акаунт. Грешката android.process.media трябва да бъде коригирана напълно.

Интересни Статии