Как да поправите грешка при обработката на снимките в приложението Instagram на Android?

Когато работят с официалното приложение Instagrm за Android, потребителите могат да получат съобщението „За съжаление при обработката на снимката възникна грешка“. В резултат на това процесът на добавяне на снимка към емисията ще бъде прекъснат и ще трябва да започнете редактирането от самото начало. Как да отстраним подобен проблем и да продължим да публикуваме снимки в Instagram, ще разкажем в тази статия.

Причината за грешката

Точната причина за появата на подобна грешка не е известна, но чрез метода на наблюдение беше възможно да се установи, че тя не възниква на етапа на обработка на снимката, а в момента, в който е качена на сървъра на Instagram. На първия етап на редактиране потребителите избират снимка от Галерията, редактират нейния формуляр и продължават да прилагат ефекти и филтри. На последния етап на редактиране, когато се направи подпис на снимката и се избират услуги за автоматично публикуване, фонът вече изпраща снимката до сървъра. В този момент потребителите виждат съобщението „За съжаление при обработката на снимката възникна грешка“. Тъй като под това съобщение има само бутона OK, не остава нищо друго, освен да кликнете върху него. След щракване процесът на публикуване се прекъсва автоматично, всички промени се анулират и приложението се връща към стъпката за избор на снимка от Галерията.

Официалната служба за поддръжка на Instagram съобщава, че проблемът е известен и в момента се работи за отстраняването му. Кога корекцията ще бъде пусната, все още не е известно, затова препоръчваме да използвате едно от двете инструкции по-долу.

Версия за отмяна на приложение

Тъй като проблемът не се наблюдава при всички потребители, а със собствениците на няколко конкретни версии, ние предлагаме като временно решение инсталирането на доказана и гарантирана работеща версия на приложението Instagram.

  • Изтрийте текущата версия.
  • Отворете Google Play> Настройки> Автоматично актуализиране на приложения. Деактивирайте автоматичната актуализация, за да избегнете преинсталиране на новата версия.
  • Изтеглете приложението от тази връзка и инсталирайте с помощта на всеки файлов мениджър. Това е същият официален клиент, който сте инсталирали, но пуснати малко по-рано и с версия 6.9.1.build.4961472.

Моля, обърнете внимание, че за да проверите здравето на новите версии, ще трябва да актуализирате Instagram ръчно, но в случай на повтаряща се грешка, ще трябва да повторите всички описани по-горе процедури.

Деактивирайте ускорението на GPU

На потребителите на Android 4.0.x (Ice Cream Sandwich) се предлагат следните инструкции, тъй като в техния случай проблемът възниква независимо от инсталираната версия на приложението Instagram. За да разрешите грешката, трябва да деактивирате GPU Acceleration. За целта направете следните манипулации:

  • Отворете настройките на вашето устройство
  • Превъртете до самия край на списъка с категории и намерете Всичко за телефона.
  • Отворете го и превъртете цялата информация, за да намерите номера на компилацията. Кликнете върху този елемент седем пъти. Това активира режима на програмист.
  • Отворете Настройки> За програмисти.
  • Премахнете отметката от квадратчето за ускоряване на графичния процесор.
  • Рестартирайте смартфона си и проверете Instagram. Грешката трябва да бъде поправена.

Интересни Статии