Как да поправите грешка „Открито наслагване на екрана“ на Android?

Грешката „Открито наслагване на екрана“ е един от най-често срещаните проблеми сред всички потребители на Android . Дори и да следвате съветите, които ще ви бъдат дадени, когато съобщението се появи, е малко вероятно да успеете да се отървете от него. Нека първо разгледаме основните причини за възникването му.

Причини за грешки „Открито наслагване на екрана“

Когато използвате приложение за филтър или приложение за наслагване, като F.lux, Twilight или CF.Lumen, това съобщение има всички шансове да се докаже. Единственият момент, когато се проявява, е моментът, когато изтеглите ново приложение или се опитате да използвате нови функции във вече инсталирано приложение.

Когато използвате нова помощна програма за първи път или искате да получите достъп до нова функция, Android Marshmallow ще поиска вашето разрешение за достъп. Съобщението „Екранно наслагване на екрана“ ще ви попречи да отговорите на заявка за разрешение. Той ще изчезне само ако затворите приложението.

Ние решаваме грешката „Открито наслагване на екрана“

Решението на този проблем е доста просто. Когато получите това съобщение, върнете се на главния екран и отидете в списъка с приложения. Ще трябва да идентифицирате приложението, което причинява проблеми.

Поставете пауза на това приложение. След това се върнете към помощната програма, която ще използвате и потвърдете разрешението за достъп. След като направите това, върнете се към помощната програма с наслагването и продължете работата си.

Имайте предвид, че ще трябва да изпълнявате тези стъпки всеки път, когато искате да инсталирате ново приложение, което ще изисква разрешение.

Ами ако не знаете кое приложение причинява това съобщение?

Ако не знаете какво се крие зад съобщението „Открито наслагване на екрана“, опитайте тези стъпки:

  • Когато се появи това съобщение, щракнете върху „Отваряне на настройките“.
  • Превъртете надолу и кликнете върху приложения, които може да причинят проблема.
  • Всяко приложение, което в момента взаимодейства с вашия екран, съобщения от браузър и т.н. - Всичко това трябва да бъде изключено.
  • Ще трябва да направите всичко това само за онези приложения, които показват всяко съдържание на екрана!

Защо това се случва?

Може би се чудите защо това се случва на устройства с Android 6.0 или по-нова версия . След излизането на Marshmallow 6.0, Google доста инвестира в безопасността на потребителите. Най-голямата защитна характеристика беше усъвършенствана система за разрешаване на достъп.

За да се предотврати автоматичното разрешаване на достъп на всяко подозрително приложение, беше създадена тази специална предпазна мярка под формата на „Открито екранно наслагване“ . Така че по същество този проблем дори не е грешка като такъв.

Това е доста добра система за сигурност, но понякога е невероятно разочароваща със своята, макар и отлична работа.

Интересни Статии