Как да поправите грешка api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll?

Можете да видите грешката api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll, когато се опитвате да стартирате различни програми, както системни, така и трети страни. Тази грешка може да се прояви например при стартиране на програми от Microsoft Office или Skype . Или при стартиране на всякакви модерни игри, като Mafia 3 или Dragon Ball Xenoverse 2 .

Съобщението, придружаващо тази грешка, казва следното:

Изпълнението на програмата не е възможно, тъй като на компютъра липсва api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll. Опитайте да преинсталирате програмата. "

Причини за грешки api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll

И така, какво е файла api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll ? Този файл е динамично свързана библиотека, съдържаща различни кодове и данни, които могат да работят с няколко програми едновременно.

Файлът api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll е, така да се каже, "зъбче", работещо в Universal C Runtime, или универсално C изпълнение за операционната система Windows.

Когато програмата, която стартирате, се опитва да получи достъп до тази библиотека и тя не може да направи това, тогава можете да наблюдавате само грешката за отсъствието на този файл.

Нека изброим някои възможни сценарии какво може да се случи с този файл:

 • Файлът api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll може да бъде повреден поради някои събития. Например, поради внезапното изключване на вашия компютър. Или е възможно този файл да е повреден от вирус или зловреден софтуер.
 • Различни грешки или повредени записи в системния регистър на Windows.
 • Появата на проблеми, грешки или дори лоши сектори на твърдия диск, които водят до повреда на файла api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll .
 • Програмата на трети страни промени грешката или случайно версията на файла, модифицира го или дори го изтрие.
 • Възможно е този файл да е просто остарял.

Методи за отстраняване на грешка api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll

Методите за решаване на тази грешка ще бъдат разделени на две групи: основни и спомагателни. Да започнем, разбира се, с основните.

Метод №1 Инсталирайте Microsoft Visual C ++ 2015

Както вече споменахме в причините, файлът api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll е част от Universal C Runtime . Така че този файл трябва да бъде в Microsoft Visual C ++ 2015 .

Можете да изтеглите данните на библиотеката от официалния уебсайт на Microsoft или просто да използвате връзката по-долу:

//www.microsoft.com/ru-ru/download/confirmation.aspx?id=48145

За 32-битова версия на операционната система трябва да изтеглите Visual C ++ 2015 x86. За 64-битовата версия трябва да изтеглите и инсталирате x86 и 64-битовата версия на Visual C ++ 2015.

Метод №2 Инсталиране на актуализация KB2999226

Можете да намерите тази библиотека в актуализацията на операционната система под KB2999226 за Windows Server 2008 / Vista / Server 2008 R2 / 8.1 . Точно тази актуализация е част от Microsoft Visual C ++, който не може да се инсталира правилно.

Можете да намерите тази актуализация на официалния уебсайт на Microsoft или да използвате удобната връзка, приложена по-долу:

//support.microsoft.com/ru-kz/kb/2999226

Но можете също да инсталирате актуализация KB2999226 чрез Windows Update. Отидете на Контролния панел и изберете подходящия елемент. Проверете за налични актуализации. В списъка с намерени най-вероятно ще намерите KB2999226.

Сега, да преминем към помощните методи за разрешаване на грешка api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll

Метод №3 Преинсталиране на приложение / игра

Възможно е проблемът да е възникнал от страната на програмата, която стартирате. Възможно е нещо да се е объркало по време на инсталирането му и сега програмата по някаква причина влиза в конфликт с файла api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll

Опитайте да инсталирате отново помощната програма и след това проверете дали проблемът продължава.

Метод №4 Сканирайте компютъра си за вируси и злонамерен софтуер

Вирусите или зловредният софтуер може да са проникнали в компютъра ви, което е повредило системата и нейните файлове. Проверете вашия компютър с помощта на скенера на Windows Defender или друг антивирус на трета страна, на когото имате доверие.

Ако намери нещо, потвърдете премахването на заразения елемент на системата. След това опитайте да стартирате приложението с проблема. Ако грешката все още присъства в системата, следвайте първия и втория метод, тъй като вирусът е премахнат и той вече няма да повреди файла api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll.

Метод №5 Възстановяване на системния регистър на Windows

Както бе споменато в причините за грешката, може да се случи нещо със записа за регистриране на файла api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll . За да възстановите системния регистър, използвайте програми като Reg Organizer или CCleaner . Те са много лесни за използване, така че не трябва да имат проблеми с работата си.

Метод №6 Регистрация на файлове в системата

Изключително не се препоръчва начин за решаване на проблема. Но ако искате да рискувате и сте изчерпали алтернативи, можете да опитате:

 • Намерете и изтеглете от мрежата файла api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll . Правете това само от надеждни източници.
 • Пуснете го в директорията C / Windows / System32 или в C / Windows / SysWOW64 (за 64-битова система трябва да я поставите в двете директории).
 • След това натиснете клавишната комбинация Win + R и напишете cmd . Или можете да щракнете с десния бутон върху "Старт" и изберете "Команден ред (администратор)" от контекстното меню.
 • В отворения команден ред въведете regsvr32 / u api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll
 • След това напишете regsvr32 / i api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll

След регистрацията рестартирайте компютъра си и след като влезете, опитайте отново да стартирате проблемната програма.

Метод номер 7: Стартирайте помощната програма за проверка на системния файл

Използването на системната програма на SFC ще бъде добра идея за разрешаване на грешката api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll . Тази програма ще проведе, така да се каже, „опис“ на системните файлове. Тя ще ги провери за повреди и ще се опита да ги поправи, ако има възможност.

За да го стартирате, направете следното:

 • Както в предишния метод, натиснете клавишната комбинация Win + R и напишете cmd . Или просто щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Команден ред (Администратор)“.
 • В появилия се команден ред напишете sfc / scannow.
 • Ще започне процесът на проверка на системните файлове. Това може да отнеме много време, така че можете да се разсеете. В края на него ще ви се покаже списък с повредени файлове и дали те са коригирани.

Рестартирайте компютъра и проверете дали грешката с файла api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll е отстранена

Метод №8 Възстановяване на системата

Възстановяването на системата е може би един от най-радикалните методи за решаване на проблеми, но не по-малко ефективен. Това действие буквално ще ви позволи да прехвърлите системата си „назад във времето“, докато тя е била в стабилно състояние и не е възникнала грешка.

За да възстановите системата, направете следното:

 • Отидете на Контролния панел, като щракнете с десния бутон върху "Старт".
 • Изберете елемента „Възстановяване“ в него .
 • Щракнете върху "Стартиране на възстановяването на системата."
 • След това щракнете върху „Напред“ в прозореца на съветника, който се появява и изберете времевата точка, която трябва да възстановите. Вашият компютър може да се рестартира в този момент, което е съвсем нормално според процедурата.

Както и в предишните методи, проверете за грешката api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll . Ако той все още присъства в системата, тогава, за съжаление, единственият метод за решаване на проблема ще бъде чиста инсталация на операционната система Windows .

Интересни Статии