Как да поправите грешка 805a01f4 на Windows Phone?

Собствениците на Windows Phone от време на време могат да се сблъскат с грешката 805a01f4, която се появява в Windows Store. Пълното съобщение за грешка гласи следната информация:

Понастоящем магазинът не е налице, моля, опитайте отново по-късно. Код на грешката 805a01f4

Някои потребители отбелязват, че най-често тази грешка се появява при изтегляне на платена играчка или приложение, но се среща и при изтегляне на безплатен софтуер от магазина.

Причини за грешка 805a01f4

Грешка 805a01f4 далеч не е нова за потребителите на Windows Phone, но в последно време тази грешка стана по-тревожна за посетителите на магазина на Microsoft. За щастие за тази грешка са надеждно известни две причини: проблеми от страната на услугите на Windows Store и известна съмнителна активност бяха открити във вашия акаунт, в резултат на което заявката до магазина беше върната с грешка. Освен всичко друго, заслужава да се отбележи, че грешка 805a01f4 може да възникне при изтегляне само на определени приложения.

Решение за грешка 805a01f4

На първо място, трябва да се уверите, че услугите на Windows Store са в нормално състояние. От време на време може да възникнат някои проблеми от страна на услугите на магазина, в резултат на което много потребители получават грешки като 805a01f4. Следвайте връзката по-долу и прегледайте състоянието на необходимите услуги:

  • //support.xbox.com/ru-RU/xbox-live-status

Ако кликнете върху връзката и видяхте, че услугите на магазина наистина имат някакви проблеми, тогава просто трябва да изчакате малко, след което грешката 805a01f4 ще се реши сама. Независимо от това, услугите в магазина може да са наред - какво да правя тогава? В този случай можете да опитате да извършите редица допълнителни действия с вашия Windows Phone, което може да ви помогне. Затова опитайте следното:

  • рестартирайте вашия смартфон;
  • Повторно добавете вашия акаунт в Microsoft към устройството си.
  • опитайте да възстановите фабричните настройки;
  • Ако се опитвате да инсталирате някаква нова актуализация от магазина за съществуващо приложение, опитайте се първо да я премахнете напълно и след това да я инсталирате отново;
  • ако имате достъп до компютър, опитайте да инсталирате приложението, от което се нуждаете, чрез компютър, използвайки програмата Zune;

Надяваме се този материал да ви помогне да разрешите грешка 805a01f4 в Windows Phone.

Интересни Статии