Как да поправите грешка 80246010 при инсталиране на Windows 10

Ако вашата операционна система Windows 7 или 8 е била в състояние да надстрои до Windows 10, за което сте били уведомени със съответното съобщение, може да се случи, че по време на инсталационния процес ще видите съобщение за грешка с код 80246010. Този код може да се появи както по време на ръчна актуализация на системата, и при автоматично инсталиране на нова версия на ОС от Windows Update. В тази статия ще разгледаме възможните причини за такава грешка и ще предоставим стъпка по стъпка инструкции за нейното разрешаване.

Какво може да причини грешката при актуализиране на Windows

Най-често грешка 80246010 се появява директно по време на инсталирането на Windows 10 от Update Center. Това се обозначава със съответното съобщение, което се появява на дисплея и се съхранява в центъра за събития на центъра за актуализиране. Именно там можете да видите цялата подробна информация и да разберете точната причина за грешката и отказа да инсталирате актуализацията. Според потребителските доклади и информация от официалния уебсайт на Microsoft може да се заключи, че най-честите причини за грешката са наличието на по-нова версия на Windows 10, липсата на свободно място в системния дял на твърдия диск или претоварените сървъри за актуализиране на Windows.

Как да коригирате грешка 80246010 при инсталиране на Windows 10

За да може инсталацията на компютърна актуализация до Windows 10 да започне успешно и да премине без грешка, преминете през всички стъпки в тази стъпка по стъпка инструкция.

  • Отидете на C: \ Windows \ SoftwareDistribution \ Изтеглете и проверете съдържанието на тази папка. Той съдържа файлове за инсталиране на актуализацията. Ако файловете са изтеглени автоматично дълго преди началото на инсталацията, вероятно се появи по-нова версия и това не позволява на системата да изтегли по-скорошни актуализиращи файлове.
  • Изтрийте изцяло цялото съдържание на тази папка.
  • Рестартирайте компютъра и опитайте да стартирате инсталацията за актуализация отново.
  • Windows Update ще провери отново наличността и способността да инсталирате актуализацията, да изтеглите последната версия на файловете и да продължите с инсталирането на актуализацията.

Ако след изтриване на файлове от указаната директория, инсталирането на Windows 10 не се стартира автоматично, можете да направите следното:

  • Отворете менюто "Старт" и изберете "Изпълни".
  • В прозореца, който се отваря, въведете името Cmd и натиснете Enter. Тази процедура ще стартира прозореца на командния ред от името на администратора.
  • В командния ред въведете следното: wuauclt.exe / updatenow и натиснете Enter.
  • Системата ще се свърже със сървъра за актуализиране на Windows и ще продължи автоматично с инсталирането.

Ако никой от горните методи не работи, можете по всяко време да посетите официалния уебсайт на Microsoft, като използвате тази връзка и да изтеглите специална помощна програма за актуализиране на Windows. С негова помощ можете да проверите съвместимостта на компонентите на вашия компютър с Windows 10, да проверите възможността за актуализиране и да извършите всички необходими процедури в полуавтоматичен режим. Програмата ще ви зададе няколко прости въпроса, изтеглете актуализиращите файлове и инсталирайте. За правилна работа е препоръчително първо да изчистите папката C: \ Windows \ SoftwareDistribution \ Download.

Интересни Статии