Как да поправите грешка 8002a308 на PS3?

8002a308 - Грешка, която възниква на конзолата PS3 при влизане в PSN. По правило потребителите се оплакват от този проблем в определени периоди от време. Следната информация е посочена в съобщението за грешка:

Възникна грешка. Вие сте изтеглени от PSN. (8002a308)

За съжаление съобщението за грешка 8002a308 на PS3 не включва полезна информация, която би могла да ви уведоми какво се обърка. Тази грешка обаче далеч не е нова, така че причините за появата отдавна са известни на повечето потребители в мрежата.

По правило грешката 8002a308 на PS3 възниква, когато PSN сървърът е деактивиран или те са под изключително натоварване. Въз основа на това единственото, което ви остава, е да изчакате, докато сървърите на услугите на PlayStation Network бъдат възстановени до работоспособност. Можете да следите състоянието им чрез следната връзка:

//status.playstation.com/ru-ru/

Следва обаче следният въпрос: ами ако грешката 8002a308 на PS3 се появи дори при нормалното състояние на PSN услугите? Е, такива случаи се случват. В действителност, понякога тази грешка може да възникне по съвсем различни причини, които не са свързани с липсата на PSN.

Например, някои потребители твърдят, че грешка 8002a308 може да възникне поради проблеми с упълномощаването на вашия акаунт в PSN. Този проблем е изключително труден за решаване: трябва да влезете в акаунта на друга конзола PS3, да излезете от него и след това да опитате да влезете в тази, на която е възникнала грешката 8002a308. Не винаги помага, но понякога работи.

Наред с други неща, грешка 8002a308 може да възникне и по напълно тривиални причини, например, неизправност в работата на софтуера на конзолата PS3, проблем от страната на доставчика или рутер, който не работи в изправност. Ако грешка 8002a308 е причинена по някоя от тези причини, препоръчваме ви да опитате следното:

  • рестартирайте конзолата PS3;
  • рестартирайте рутера;
  • опитайте да използвате кабелна връзка;
  • променете адресите на DNS сървъра в настройките на мрежовата връзка на всички публични, например от Google или от услугата OpenDNS Internet;

Опитайте тези решения, за да опитате и да разрешите грешка 8002a308 на PS3.

Интересни Статии