Как да поправите грешка 651 при свързване към Интернет в Windows 7?

Грешка 651 при свързване към Интернет - това е често срещана неизправност, която е локализирана в средата на Windows 7; тя се появява малко по-рядко в „осемте“. Системата може да генерира грешка при свързване към високоскоростна мрежа или Miniport WAN PPPoE. В този случай последващата връзка с мрежата се прекъсва. На следващо място, ние разглеждаме причините за грешка 651, както и всички работни методи за отстраняване на проблеми.

Връзката не бе успешна с грешка 651

Връзката не може да бъде конфигурирана поради една от няколко причини.

 • Връзка с друга мрежа е конфигурирана (или Интернет липсва напълно, в конектора няма кабел). Колкото и банално да звучи, но често кабелът просто липсва от контакта: той изпадна, забравихте да превключите от друго устройство или има лош контакт. Можете да проверите наличието на свързан кабел, като кликнете върху иконата за връзка в долния десен ъгъл.
 • Имаше неизправност във функционирането на PPPoE клиента. Този проблем се крие в работата на Windows. Временни и случайни грешки често се срещат в системата, така че определено не бива да премахвате този проблем от вашите акаунти. Метод за проверка: създайте отново интернет връзка и стартирайте всяка страница в уеб браузъра.
 • Провал в връзката с грешка 651 е възникнал поради неправилна работа на антивирусния софтуер, защитната стена също трябва да бъде включена тук. Постоянното изобретяване на все по-нови и по-мощни инструменти за защита от компютър води до неочаквани проблеми, например, антивирусите могат да блокират необходимите компоненти на системата. За да разберете дали това е така, струва си временно да деактивирате антивируса с защитна стена и да проверите дали е възможно да се свържете в този момент.
 • Инсталирани са две мрежови карти. Ако свържете двойка мрежови карти с различни връзки към системния блок, тогава могат да възникнат повреди. Една от връзките ще започне да работи правилно, а втората постоянно ще генерира грешка.
 • Неизправният драйвер на мрежовата карта или неправилните настройки на връзката са много чести причини за проблеми. Много е вероятно вирус, системен администратор, дете или нещо друго или някой да е променил настройките на системните файлове.
 • Ethernet кабелът е повреден. Вътре в кабела има много малки ядра, тяхното повреждане води до невъзможност за конфигуриране на връзката. Друг проблем може да бъде непълно кримпване на кабела или счупване на ключалката. Между другото, не може да се изключи рискът от повреда на външен кабел, който е подходящ за дома или оборудването на доставчика.
 • Временни затруднения от страна на доставчика. Можете да се обадите на Coll Center и да разберете дали имат технически проблеми.

Няма да разглеждаме конкретни случаи, тъй като грешка 651 е характерна и за Rostelecom, MTS, TTK и други. Друга грешка 651 може да възникне в програми Continent-Up и подобни продукти за подобряване на сигурността. Във всеки случай решенията на трудностите са еднакви.

Как да поправите грешка в връзката 651?

Грешка 651 Модем или друго комуникационно устройство съобщи за грешка - това е главно проблем с ОС, което означава, че може да бъде коригиран ръчно. Начините за възстановяване на здравето на мрежата са почти идентични за всяка версия на Windows, въпреки че някои методи за внедряване се различават.

Нулиране с конфигуриране на настройките за достъп до мрежата

Този метод ви позволява да свържете отново вашия компютър към високоскоростен интернет. Той обаче е приложим само в случаите, когато за достъп до мрежата не се използва допълнително оборудване: модеми, смартфони, рутери и подобни устройства.

Как да включите Интернет с грешка 651:

 1. Щракнете с десния бутон върху иконата на връзка и кликнете върху опцията "Център за контрол на мрежата ...".
 2. Отиваме на страницата "Промяна на настройките", от тук можем да започнем да управляваме връзки.
 3. Намираме проблемната връзка и чрез щракване на десния бутон на мишката активираме командата „Изтриване“.
 4. Върнете се една стъпка и кликнете върху бутона за създаване на връзка.
 5. В първия прозорец щракнете върху първия елемент с "PPPoE" и въведете данните за връзката.

Ако причината за неуспеха е неправилна конфигурация или прекъсване на PPPoE клиента, тогава проблемът трябва да изчезне след повторното свързване. Често проблемът е по-сложен, така че ако процедурата е неуспешна, не бива да се разстройвате.

Променете настройките на TCP / IP в редактора на системния регистър

Първоначално методът е имал за цел да отстрани повреда във версии на Windows за сървъри. Много отзиви обаче показват неговата ефективност и в други версии на ОС.

Как да поправите грешка 651 на Windows 7 при свързване към Интернет чрез рутер:

 1. Щракнете върху Win + R и стартирайте командата regedit.
 2. Отидете в регистъра по следния начин: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ Tcpip \ Параметри.
 3. В областта отдясно щракнете върху RMB и щракнете върху опцията „Създаване на DWORD параметър (32 бита)“.
 4. Задайте името на параметъра на „EnableRSS“ и задайте стойността на 0.
 5. Създаваме още един подобен параметър, но в името посочваме „DisableTaskOffload“ и стойност 1.
 6. Затваряме работния прозорец и рестартираме компютъра.
 7. Проверка на способността за свързване към Интернет.

Актуализиране на драйвери за компютърни мрежови карти

Едно от решенията е да инсталирате нови драйвери. Нейната особеност се състои във факта, че отделните водачи може да не съществуват. В този случай ще трябва да инсталирате нов софтуер за дънната платка. Такива драйвери винаги се публикуват на уебсайта на производителя.

Важно! В някои случаи помага премахването на драйвера и преинсталирането му от комплекта, който се предлага с Windows. Достатъчно е да отидете в "Диспечер на устройства", чрез RMB изберете "Актуализиране на драйвери ...", кликнете върху "Търсене на драйвери на този компютър."

Нулирайте мрежовите настройки, изтрийте високоскоростната връзка и преконфигурирайте

Подобна процедура вече беше извършена в първия метод, така че няма да описваме подробно начина за изтриване и създаване на връзка. Характеристика на метода е предварително нулиране на настройките на TCP / IP. Понякога простото нулиране на връзката не помага, но работи с нулиране, така че определено си струва да опитате.

Инструкции:

 1. Натиснете Win + R, поставете cmd и след това Enter.
 2. Поставяме командата в конзолата: netsh winsock reset .
 3. След като изпълните последната команда, поставете следното: netsh int ip reset c: \ resetlog.txt .

Сега можем да се върнем към първия метод.

Грешка 651 в резултат на неправилна работа на мрежовите адаптери

Може би мрежата не е достъпна само защото мрежовата карта в момента е деактивирана на софтуерно ниво. Включването му е много просто и ще го направим сега.

 1. Отидете в "Диспечер на устройства" (RMB кликнете върху "Компютър", изберете "Свойства", щракнете с левия бутон върху желаното меню).
 2. Отваряме списъка "Мрежови адаптери".
 3. Ако до проблемната връзка свети червен X, след това щракнете върху RMB и изберете „Активиране“.

Проблеми с антивирусна и защитна стена

Дори съвременните инструменти за защита от вируси, като антивирусни и нежелани външни връзки (защитна стена), не работят перфектно. Те биха могли да блокират връзката, смятайки я за опасна. За да разберете дали има проблем в антивируса, отидете на тава, щракнете върху RMB и го изключете за 10 минути. Проверете дали можете да се свържете с мрежата.

Ако това не помогне, струва си временно да деактивирате защитната стена, която можем да намерим в контролния панел. Опитваме се да се свържем отново. С помощта на тези методи е лесно да се определи причината за този неуспех. Ако някое от гореизброените наистина причини повреда, тогава трябва да създадете изключение, за да работи връзката правилно.

Наличието на втора мрежова карта

Ако в мрежата са инсталирани няколко мрежови адаптера, трябва да изберете един от тях. Как да го направя? Отидете в "Център за контрол на мрежата ..." и в секцията "Промяна на настройките на адаптера" изключете една от активните мрежи. Втората връзка трябва автоматично да работи, но понякога също трябва да се рестартира. Първо прекъснете връзката, след което отново активирайте връзката.

Проблеми с доставчика

Ако всички горепосочени манипулации не дадоха нищо, тогава това показва правилната работа на Windows. Неизправността може да бъде причинена от проблеми с доставчика. Струва си да отделите няколко минути време и да изясните този въпрос с представител на поддръжката. Дори по време на разговор трябва да поискате проверка на порт. Много скоро служител на доставчика ще изясни дали имат провали. В такъв случай трябва да изчакате да приключите техническата работа или да се обадите на специалист по настройка на мрежата.

Това са всички съществуващи начини за коригиране на грешка 651, един от горните определено трябва да помогне в борбата срещу неизправността. Най-вероятно ще бъде възможно сами да поправите грешката. В изключителни случаи обаче ще трябва да потърсите помощ от специалистите на доставчика.

Интересни Статии