Как да поправите грешка 202 при стартиране на GTA Online?

Серията игри Grand Theft Auto са наистина невероятни творения. Към днешна дата Grand Theft Auto 5 седи на трона на най-добрата игра от поредицата и заслужено. Rockstar почти постоянно пуска тонове актуализации за своята игра, както за един компонент, така и за мултиплейър - GTA Online.

Въпреки това, без значение как разработчиците актуализират своите деца, винаги има нещо, което ще съсипе деня на играчите. В тази статия ще обсъдим проблема, който възниква при стартиране на GTA Online. За да опишем по-добре ситуацията, нека да очертаем грешката: стартирате играта (без значение къде) и се появява прозорецът на Social Club, но вместо да стартирате GTA Online, виждате грешка в същия прозорец на SC, който гласи следното:

Услугите за актуализиране на Rockstar понастоящем не са достъпни (код на грешка 202). Моля, опитайте отново по-късно. Информация за превантивна поддръжка и спиране на сървъра можете да намерите на: //support.rockstargames.com/hc/articles/200426246

Освен това, заслужава да се отбележи, че четвърти брой потребители се опитаха да изчакат малко време с надеждата, че проблемът ще бъде решен сам. Е, в някои случаи наистина работеше и проблемът беше на страната на Rockstar. Ако обаче дълго време страдате от грешка 202, тогава определено трябва да направите нещо.

Скитайки из Интернет, можете да видите много възможни методи за решение - и ние се опитахме да съберем всички тях в тази сравнително малка статия. Нека започнем с най-простите и постепенно ще преминем към по-сложни методи за изпълнение.

 • На първо място, винаги трябва да имате предвид, че сървърите на Rockstar всъщност могат да „лежат“. Следвайте връзката, предоставена при грешка 202, и проверете тази функция сами. Можете да видите кои сървъри са активни в момента и кои не. Ако проблемът не е бил в сървърите, тогава това е за съжаление, тъй като това буквално означава, че ситуацията с грешката 202 е възникнала от ваша страна, най-вероятно.
 • Следващият доста прост метод, който вероятно ще отнеме много време, като се има предвид размерът на GTA 5. Опитайте да рестартирате играта. Да, много време затруднения, но може да работи.
 • Някои от потребителите с грешка 202 посочиха, че са забранени в GTA Online, поради което не могат да влязат в играта. Затова проверете тази вероятност с поддръжката на Rockstar. Ако е така, тогава вече трябва да се справите със самата поддръжка.
 • Преминаваме към нещо по-сериозно. В този момент ще трябва да се позабавлявате с командния ред на вашия компютър. Ще трябва да направите няколко неща: изчистете кеша на DNS резолюцията и нулирайте Winsock. Но не се притеснявайте, сега ще анализираме всичко подробно. Направете следното:
  • Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Команден ред (администратор)“ от контекстното меню .
  • След това напишете командата ipconfig / flushdns.
  • След това въведете командата за нулиране на netsh winsock
  • И накрая, рестартирайте компютъра си, за да приложите промените. След това опитайте да влезете отново в играта. Много потребители посочиха, че именно този метод им помага.
 • В следващия метод ще се опитаме да ви настроим автоматично да получавате DNS. За целта направете следното:
  • Преминете през „Контролен панел - Център за мрежи и споделяне - * вашата връзка * - Свойства - Интернет протокол версия 4 (TCP / IPv4) - Свойства“ .
  • В прозореца Свойства на „Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)“ поставете отметки в квадратчетата „Получаване на IP адрес автоматично“ и Автоматично получаване на адрес на DNS сървър“ .
  • След като изпълните стъпките, опитайте да влезете отново в играта. Този път всичко трябва да върви добре.
 • Следният метод може да изглежда доста необичаен, но все пак опитайте:
  • Отворете своя Internet Explorer.
  • Отидете до всяка връзка в мрежата. Като цяло, независимо кой от тях, можете поне да отидете в Google.
  • След това опитайте да влезете в играта. По такъв хитър начин можете да заобиколите грешката с код 202 при стартиране на GTA Online.
 • Ако не сте актуализирали социалния си клуб отдавна, тогава грешка с код 202 може да показва, че вече е време да го направите. Затова опитайте да изтеглите и инсталирате новата версия на Social Club.
 • Е, последното нещо, което можете да направите, ако никой от горните не помогне, е просто да изчакате действие от Rockstar и да прочетете форумите на играчите в GTA Online, за да разберете веднага някаква информация за случващото се.

Интересни Статии