Как да поправите грешка 1603 в Paint.net?

По време на инсталирането на графичен редактор като Paint.net може да срещнете грешка 1603, която ще ви попречи да завършите инсталирането на този софтуер нормално.

Грешка 1603 в Paint.net се появи поради факта, че по време на инсталационния процес имаше някакъв вид повреда, която го прекъсна. Да разберете какво точно е причинило провала е изключително трудно. Можете обаче да опитате да приложите няколко метода за разрешаване на грешка 1603 в Paint.net, описани тук.

Методи за отстраняване на грешка 1603 по време на инсталирането на Paint.net

Метод №1 Средства за премахване на проблеми, които предотвратяват инсталирането или премахването на програми

Да, това е дългото име на този софтуер от Microsoft. Очевидно, ако сте имали проблеми по време на инсталирането на някаква помощна програма, тогава стартирането на „Средства за елиминиране на проблеми, които предотвратяват инсталирането или премахването на програми“ е здравословен изход от ситуацията.

Можете да изтеглите тази помощна програма на официалния уебсайт на Microsoft. След като го изтеглите на вашия компютър, запишете програмата навсякъде и след това я стартирайте.

Карето „Отстраняване на неизправности ...“ трябва да се появи пред вас. Кликнете върху бутона „Advanced“ и се уверете, че имате отметка до опцията за автоматично прилагане на корекции.

След това щракнете върху „Напред“, за да започнете процеса на намиране на проблеми на вашия компютър. След определен период от време ще ви бъде зададен въпрос за проблема. Изберете „Инсталиране“.

Сега помощната програма ще започне да проверява вашия регистър за проблеми. Тогава тя ще ви помоли да намерите в предоставения списък помощна програма, която среща проблеми по време на инсталирането си. Намерете Paint.net и щракнете върху Напред. Ако можете да намерите редактора в списъка с помощни програми, изберете "Не в списъка" и щракнете върху "Напред".

Програмата ще започне процеса на отстраняване на проблеми с инсталацията. Има голяма вероятност грешката 1603 в Paint.net да бъде точно отстранена от тази програма. Затворете "Отстраняване на неизправности ..." и опитайте да инсталирате Paint.net отново.

Метод №2 Излагане на съвместимост с Windows Vista Service Pack 2

Добре, ако предишният метод не ви е помогнал, тогава можете да използвате следното, което ще изисква да използвате режим на съвместимост с друга версия на операционната система Windows. Така че ето какво трябва да направите:

  • Задайте инсталатора за този редактор да е съвместим с Windows Vista Service Pack 2.
  • Стартирайте инсталацията на Paint.net от името на администратора.

Да, малко странно решение, но някои потребители в Интернет твърдят, че този метод им е помогнал да разрешат проблема под формата на грешка 1603 в Paint.net.

Метод №3 Използване на Revo Uninstaller

Ако нищо от горното не ви е помогнало да решите проблема, тогава нека прибягваме до използване на софтуер на трети страни, а именно Revo Uninstaller.

Възможно е вече да сте инсталирали Paint.net във вашата система и след това да я деинсталирате, но не всички програмни компоненти бяха премахнати. Именно тези остатъци могат да причинят грешка 1603 в Paint.net.

Опитайте се напълно да почистите компютъра си с Revo Uninstaller от Paint.net и след това опитайте отново да инсталирате графичния редактор.

Интересни Статии