Как да поправите грешка 1107 на Sony Bravia TV?

Огромен брой собственици на съвременни телевизори Sony Bravia в момента се оплакват от грешка 1107. Тази грешка е изключително неприятен проблем, поради който телевизорът може частично или напълно да загуби достъп до Интернет, както и някои или дори всички приложения могат да спрат да работят.

Трябва да признаете, че грешка 1107 на Sony Bravia е сериозна неизправност, която буквално ви лишава от „добрата“ част от функционалността на телевизора. В днешната статия ще обсъдим тази грешка.

Причина за грешка 1107 на Sony Bravia TV

В момента все още не е напълно ясно каква е точната причина за грешка 1107. Много потребители смятат, че за появата им са виновни някакъв вид неизправност в софтуера на Sony Bravia TV или някакви проблеми от страна на сървърите на Sony. Въпреки това, в допълнение към това, има голям шанс коренът на този проблем да е ситуацията с блокирането на много IP адреси от силите на Roskomnadzor, тъй като грешката 1107 е много често срещана сред собствениците на Sony Bravia, живеещи в Руската федерация.

Методи за разрешаване на грешка 1107 на Sony Bravia

Разбрахме потенциалните причини за грешка 1107 на Sony Bravia. Сега възниква логичен въпрос: как да се отървем от него? Е ... всичко зависи от това защо е възникнала тази грешка, която всъщност не е толкова трудна за проверка. Ако грешката е някакъв вид грешка в софтуера на телевизора, рестартирайте го или в краен случай го върнете към фабричните настройки.

Наред с други неща, много потребители отбелязаха, че поради някои актуализации за Sony Bravia, работата с Wi-Fi може да бъде изключително трудна. Ако вашият телевизор е свързан към интернет чрез Wi-Fi мрежа, опитайте да преминете към мрежов кабел. И съответно обратното. Е, разбира се, не забравяйте да рестартирате телевизора между промените в връзката.

Независимо от това, ако толкова прости действия не помогнаха да се коригира ситуацията, тогава може да има две причини зад нея: проблеми в работата на сървърите на Sony или ефектът от блокиране от славната организация Roskomnadzor. За щастие, в случай на първата опция, просто трябва да изчакате малко - и функционалността на вашия телевизор ще бъде възобновена, а грешката 1107 е елиминирана.

Само по темата за сървърите на Sony, бих искал да обърна специално внимание на следното: Техническата поддръжка на Sony потвърди, че грешката 1107 на телевизорите Sony Bravia наистина може да възникне поради проблеми от страна на сървъра на компанията. В тази връзка тези. експертите препоръчват всички жертви на тази грешка просто да изключат устройството си и от време на време да проверяват за проблем.

Но в случая на Roskomnadzor и брави ... можете да опитате да следвате някои стъпки с настройките на прокси на телевизора.

Промяна на настройките на прокси сървъра

Сега ще се опитаме да пренастроим канала с вас, за да се свържете с интернет. Звучи много по-сложно, отколкото всъщност е - отворете Настройките на телевизора си и отидете в секцията с настройки за прокси сървъра.

След като преминете към необходимия раздел, ще трябва да изложите в него данните на някакъв безплатен прокси сървър. Къде да намерите тези данни? Е, можете да ги намерите свободно достъпни в Интернет. Например, можете да използвате следния ресурс, за да следите прокси сървъра си. Силно препоръчително е да изберете сървър, който се намира във вашата страна.

Веднага щом решите за прокси сървър, въведете данните и запишете настройките на телевизора, рестартирайте го и след това опитайте да получите достъп до Интернет или да стартирате някакъв вид приложение. Проверете правилно всички приложения, тъй като има голяма вероятност само някои от тях да работят отново.

За да обобщим

Това всъщност е всичко, което може да се посъветва по този въпрос в момента. По правило грешка 1107 на телевизор Sony Bravia е проблем от страна на сървърите на Sony, в резултат на което тя ще се отстрани с течение на времето. Въпреки това, понякога тази грешка е малка грешка в софтуера, която лесно може да бъде елиминирана чрез тривиални методи, например рестартиране или нулиране на настройките.

Въпреки това, все по-често потребителите твърдят, че грешката може да е резултат от работата, извършена от Roskomnadzor, в която може да се направи малко. Надяваме се, че този материал ви е помогнал да се запознаете с код за грешка 1107 на Sony Bravia.

Интересни Статии