Как да поправите грешка 0xCFFFF82E в Windows 10 и Xbox One?

Грешка 0xCFFFF82E може да възникне както в операционната система Windows 10, така и в системата Xbox One. Обикновено на конзолата на Microsoft тази грешка възниква при опит да влезете в акаунта си. В Windows 10 този код се появява при работа с приложението Xbox Console Companion или Xbox Accessories.

Какво причинява грешка 0xCFFFF82E?

 • Услугите на Xbox Live намаляват. Ако сървърите на Microsoft изпитват проблеми по време на работата си или се извършва техническа работа върху тях, тогава появата на въпросната грешка е съвсем очаквано. Решението в този случай е само чакането.
 • Неправилно конфигуриран вторичен MAC адрес. Грешка 0xCFFFF82E може да възникне, ако потребителят неправилно посочи допълнителен MAC адрес на конзолата Xbox One. В този случай просто трябва да отидете на мрежовите настройки и да изтриете допълнителния MAC адрес, така че конзолата да използва адреса по подразбиране.
 • Използваният IP адрес е променен. Грешката възниква всеки път, когато конзолата ви се събуди от режим на заспиване? Вашият ISP вероятно предоставя само динамични IP адреси. Можете да коригирате ситуацията с обикновена рестартиране или нулиране на рутера.
 • Проблеми с мрежовото свързване. Възможно е грешката 0xCFFFF82E да се появи на вашия компютър, че мрежовата връзка не работи правилно. В този случай можете да опитате да нулирате TCP / IP през командния ред.
 • Hyper-V е в конфликт с друг софтуер. Тази грешка може да възникне на компютър, работещ под Windows 10, където технологията Hyper-V е активирана и работи друг софтуер, който дава на потребителя подобна функционалност. Решението е да деактивирате Hyper-V или да премахнете софтуер на трети страни с подобна функционалност.

Причините за грешката 0xCFFFF82E са доста специфични, но за щастие много лесно се решават с помощта на няколко ефективни метода. Говорейки за методи ...

Методи за решаване на грешка 0xCFFFF82E

Метод №1 Проверете Xbox Live Services

Първото нещо, което трябва да направите като собственик на Xbox One, е да проверите дали услугите на Xbox Live функционират правилно. Ако в момента сървърите на Microsoft срещат проблеми или се подлагат на техническа работа, грешката 0xCFFFF82E е напълно очаквано явление.

Следвайте тази връзка, за да проверите дали вашите Xbox Live услуги работят правилно. Какво обаче, ако някои услуги „паднат“? Честно казано, не можете да направите нищо от ваша страна. Просто трябва да изчакате възстановяването на правилната работа на Xbox Live, което може да отнеме до няколко часа.

Метод №2 Премахване на допълнителен MAC адрес

Може би най-популярното решение за грешка 0xCFFFF82E на конзолата Xbox One е да премахнете допълнителния MAC адрес. Много потребители твърдят, че са успели да влязат в акаунта си без проблеми, веднага щом премахнат допълнителния MAC адрес от мрежовите настройки на конзолата.

Опитайте следното:

 1. кликнете върху бутона „X“ в центъра на контролера;
 2. слезте в секцията с настройки и отидете на „Всички настройки“;
 3. отидете на раздела „Мрежа“ и отидете на „Мрежови настройки“;
 4. Сега отидете на раздела „Разширени настройки“ и изберете „Допълнителен MAC адрес“;
 5. изберете опцията „Изчисти“, за да изтриете предварително посочения допълнителен MAC адрес;
 6. Рестартирайте конзолата си Xbox One и опитайте да влезете в акаунта си нормално.

В повечето случаи този метод помага, но ако все пак срещнете грешка 0xCFFFF82E, тогава нека се опитаме да направим нещо друго.

Метод №3 Рестартирайте / нулирайте рутера

Неизправността на маршрутизатора може да причини куп проблеми от всякакъв вид проблеми, включително нашата текуща грешка. За да започнете, препоръчваме ви да опитате да рестартирате вашия Wi-Fi рутер и да видите какво ще се случи.

Можете да изключите устройството от мрежата или да натиснете бутона за захранване, ако има такъв в случая. Изчакайте десет до петнадесет секунди и след това включете рутера отново. Ако грешката изчезна и всичко се върне към нормалното, тогава това беше просто малка грешка, с която вече знаете как да се справите.

Ако нищо не се промени, тогава можете да опитате да нулирате рутера. Вярно, че след тази процедура ще трябва да зададете отново всички необходими настройки, но ако това реши проблема - заслужава си. За да нулирате рутера, ще трябва да направите следното:

 1. Превърнете маршрутизатора към портовете си.
 2. Намерете бутона с надпис „Нулиране“;
 3. натиснете и задръжте за 10 секунди;

  Забележка: в някои модели може да се наложи да натиснете този бутон с игла, щифт или други подобни предмети, тъй като той е вдлъбнат в случая, за да предотврати случайни щракания.

 4. стартирайте рутера, конфигурирайте го и проверете дали проблемът остава.

Метод №4 Деактивиране на технологията Hyper V (само за Windows 10)

Преминаваме към метод, създаден изключително за потребители на Windows 10. От време на време потребителите на тази система се оплакват от появата на грешка 0xCFFFF82E при работа с Xbox приложения. Това може да се дължи на технологията Hyper V, която влезе в конфликт с друго приложение в системата, което изпълнява подобни функции. Следвайте тези стъпки, за да деактивирате Hyper V на вашия компютър:

 1. натиснете Windows + R;
 2. копирайте реда "cmd" в празен ред и натиснете комбинацията Ctrl + Shift + Enter;
 3. въведете стойността „dism.exe / Online / Disable-Feature: Microsoft-Hyper-V“ в командния ред и натиснете Enter;
 4. изчакайте командата да завърши и рестартирайте компютъра.

  Забележка: ако имате нужда от Hyper-V технология в бъдеще, можете да я активирате с помощта на командата „dism.exe / Online / Enable-Feature: Microsoft-Hyper-V“.

Метод №5 Нулиране на TCP / IP (само за Windows 10)

Нека да преминем с вас към последния метод - нулиране на TCP / IP. Ако грешката 0xCFFFF82E възникне поради някои проблеми с мрежовата връзка, тогава това може да помогне за разрешаване на проблема. Така че направете следното:

 1. натиснете Windows + R;
 2. поставете стойността "cmd" и натиснете Ctrl + Shift + Enter;
 3. изпълнете следната команда на командния ред:
  • netsh winsock reset;
  • netsh int ip reset;
  • ipconfig / release;
  • ipconfig / подновяване;
  • ipconfig / flushdns;
 4. след влизане затворете командния ред и рестартирайте компютъра.

Надяваме се, че поне един от методите ви помогна да се справите с грешката 0xCFFFF82E в Xbox One или Windows 10.

Интересни Статии