Как да поправите грешка 0xc190020e при надстройка до Windows 10 v1709?

Актуализацията на операционната система Windows е изключително важен процес, но има много проблеми, които се появяват по време на нея, например грешка 0xc190020e. Тази грешка не е нещо ново за потребителите на Windows 10, тъй като първите й прояви бяха забелязани още през лятото на 2015 г. Към днешна дата грешка 0xc190020e най-често се появява при надстройка до Windows 10 Fall Creators Update с помощта на съветника за надстройка на Windows 10.

Грешка 0xc190020e може да възникне по няколко причини. Например, понякога, заедно с грешка, може да бъде прикачено съобщение за липса на памет в системата, в резултат на което актуализирането до Windows 10 е невъзможно. Освен всичко друго, тази грешка може да възникне и поради проблеми, възникнали с услугите на Windows Update, поради антивирусен софтуер на трети страни и други неща. Като цяло причините за грешката 0xc190020e са достатъчни.

Така или иначе тази грешка, както успяхме да инсталираме с вас по-рано, е изключително стар проблем, който възниква при надстройка до Windows 10. В това отношение има няколко начина, които лесно могат да ви помогнат да коригирате грешка 0xc190020e в най-кратки срокове.

Ръководство за разрешаване на грешка 0xc190020e при надстройка до Windows 10

Метод номер 1 Освободете дисково пространство

Понякога възниква грешка 0xc190020e поради недостатъчно количество свободно пространство на компютърния диск. Имайте предвид, че когато надграждате Windows 10, трябва да имате допълнително пространство за изтегляне на актуализиращите файлове. Всъщност някои потребители отбелязват, че заедно със съобщението за грешка понякога се посочват и недостатъци в паметта.

Вижте колко памет сте оставили на системния дял. Често много потребители дори забравят от време на време да гледат системния си дял, докато на него не остане критично малко пространство, което всъщност ще им бъде отчетено от самата система Windows. Ако видяхте, че имате останали по-малко от пет гигабайта в системния дял, например, на локалния диск (C :), след това спешно започнете да освобождавате място на него. Препоръчваме ви да не се оскъпявате - и да оставите някъде десет до петнадесет гигабайта.

Щом приключите да се забърквате с дисковото пространство, опитайте да надстроите отново до нужната версия на Windows 10. Ако този път всичко вървеше гладко, тогава, поздравления, това наистина беше липса на памет на вашия диск. Изчерпването на паметта обаче е най-рядката причина за грешка 0xc190020e. Ако методът не донесе резултати - нека да продължим.

Метод № 2 Използване на средство за почистване на дискове

Вашата операционна система има невероятно полезно приложение, създадено от Microsoft, наречено Disk Cleanup. Тази програма може да изчисти избрания от вас дял от диска от всички видове файлове, които не са необходими на операционната система, например да актуализирате файлове или временни файлове за различни цели.

Може би някъде на вашия диск има файлове, които противоречат на процеса на надстройка до Windows 10. С помощта на Disk Cleanup можете да изтриете тези файлове, които впоследствие ще коригират грешка 0xc190020e. За да използвате Disk Cleanup, трябва да изпълните следните серии стъпки:

 • Натиснете клавиатурата Windows + S ;
 • въведете заявката „Почистване на диска“;
 • кликнете върху резултата с левия бутон на мишката;

Ще видите малък диалогов прозорец на програмата за почистване на диска: изберете системния дял, от който се нуждаете в него, и след това стартирайте процеса на сканиране на файлове върху него. Процесът на сканиране на дискове ще отнеме известно време, така че трябва да изчакате малко.

Щом сканирането на диска приключи, ще видите друг прозорец, в който трябва да изберете типовете файлове, които да изтриете. Струва си да се отбележи, че изтриването на избраните от вас файлове може да отнеме прилично време, така че бъдете търпеливи. Всичко обаче зависи от конфигурацията на определена система. След като приключите с почистването на диска, опитайте отново да надстроите до Windows 10.

Метод номер 3 Изчистване на папката на Windows. ~ BT

Ако не сте успели да разрешите проблема при надстройка до Windows 10 с помощта на почистване на диска, препоръчваме ви да опитате да почистите Windows. ~ BT папката, която съдържа файловете на предишни актуализации. Именно тези файлове могат да противоречат на процеса на надстройка до Windows 10.

Почистване на вашия Windows. ~ BT папката е изключително проста:

 • отворете вашия Windows Explorer;
 • отидете в директорията C: \% Windows. ~ BT;
 • изберете всички файлове в тази папка и ги изтрийте трайно;
 • рестартирайте вашата операционна система;

Струва си да се отбележи, че не е нужно да се притеснявате от изтриването на файлове в папката на Windows. ~ BT абсолютно не си заслужава: системата ви изведнъж ще спре да функционира стабилно, затова почистете тази папка спокойно. Щом отново въведете Windows след рестартирането му, опитайте да надстроите до Windows 10. Може би този път няма да има грешка 0xc190020e. Струва си да се отбележи, че горният метод често помага на потребителите.

Метод №4 Разрешение за актуализация

Последният ни начин да разрешим тази грешка ще бъде да променим вашия регистър на Windows. В регистъра буквално ще предпишем параметър, който ще даде разрешение за актуализиране на операционната система. Като цяло, нека да видим какво трябва да направите незабавно:

 • Натиснете клавиатурата Windows + R ;
 • въведете regedit на празен ред и натиснете Enter;
 • отидете на DHKEY_LOCAL_MACHINE \\ SOFTWARE \\ Microsoft \\ Windows \\ Текуща версия \\ WindowsUpdate \\ OSUpgrade ;
 • щракнете с десния бутон върху празно място отдясно и изберете Създаване → Параметър DWORD (32-битов) ;
 • назовете новия параметър с името AllowOSUpgrade и задайте неговата стойност като 1 (единица);
 • запишете промените в системния регистър на Windows;
 • рестартирайте компютъра си;

Опитайте отново да надстроите до Windows 10. Ако не сте успели да направите това до тогава, след този метод грешката 0xc190020e определено трябва да бъде коригирана.

Интересни Статии