Как да поправите грешка 0xc0EA000A при зареждане на приложения в Windows 10?

Грешка 0xc0EA000A показва, че е възникнал специфичен проблем по време на свързване на вашата система със сървърите на Microsoft . Няма да можете да изтеглите приложението и непрекъснато ще получавате съобщение за тази грешка.

Потребителите на Windows 10 имат този проблем от доста време. Най-често се проявява, когато се пусне нова актуализация за операционната система, което води до пик в използването на сървърите на Microsoft . Тази грешка е доста разочароваща за толкова много хора, тъй като магазинът съдържа по-добри части от новото издание на Windows.

За щастие има няколко метода, чрез които потребителят може да се опита да поправи грешката 0xc0EA000A.

Поправете грешка 0xc0EA000A в Windows 10

Метод №1 Просто изчакайте

Докато грешката 0xc0EA000A показва, че вашето устройство не може да установи връзка със сървъра, има доста голям шанс да получи тази грешка поради просто заредени сървъри. Това означава, че сега е "часът на пик" и голям брой потребители вече използват този сървър, което не дава просто място за връзка с вашето устройство.

Най-доброто решение в този случай е просто да изчакате. Ако не бързате, по-добре е да изчакате ден или дори два, докато натоварването не изчезне от сървърите. След това опитайте да изтеглите отново от Windows Store.

Метод №2: Изчистете кеша на приложението Windows Store

Понякога кешът от Windows Store може да се повреди и да ви попречи да изтеглите или актуализирате някое приложение. Решението в този случай е да нулира кеша, което се прави доста лесно.

 • Натиснете клавишната комбинация Win + R и напишете wsreset.exe в появилия се ред
 • След приключване на процеса на почистване, рестартирайте системата си, за да направите промени в нея.

Метод №3 Проверете датата и часа и рестартирайте Windows Time Service

Датата и часът, зададени неправилно, могат да се окажат неуспешни при синхронизиране със сървъра time.windows.com, което води до редица определени проблеми. За съжаление не се показва съобщение за грешка, но има решение на този проблем.

 • Обърнете внимание на вашата дата и час. Сравнете ги с други източници.
 • Щракнете с левия бутон върху часовника в долния десен ъгъл и изберете "Промяна на настройките за дата и час ...".
 • Изберете раздела „Време през интернет“ и вижте дали е активирана автоматичната синхронизация с time.windows.com.
 • Кликнете върху „Промяна на настройките ...“
 • Ако в третата стъпка сървърът не е time.windows.com, след това поставете отметка в квадратчето до опцията „Синхронизиране с сървър за време в Интернет“ и задайте желания сървър ръчно.
 • След това щракнете върху Актуализиране сега . Имайте предвид, че синхронизацията може да се провали. Следващата стъпка ще го поправи.
 • Натиснете комбинацията клавиши Win + R и напишете services.msc.
 • Намерете „Windows Time Service“ в списъка. Проверете нейното състояние.
 • Щракнете с десния бутон върху услугата и изберете "Рестартиране" от контекстното меню.
 • Затворете прозореца на услугите и преминете през стъпки от 2 до 5, за да синхронизирате - този път трябва да работи. Датата и часът също трябва да бъдат правилни.
 • Опитайте да изтеглите / актуализирате отново приложението от магазина. Грешка 0xc0EA000A трябваше да изчезне.

Метод №4 Рестартирайте компютъра или излезте от вашия акаунт в Microsoft

Излезте от вашия акаунт в Microsoft или рестартирайте компютъра си и след това го включете за достъп до услугите на Microsoft . След това опитайте да изтеглите / актуализирате необходимото приложение и проверете дали грешката 0xc0EA000A е изчезнала от Windows Store.

Интересни Статии