Как да поправите грешка 0xc00d36c4?

Грешка 0xc00d36c4 може да се прояви при опит за възпроизвеждане на видео или музика от DVD устройство или от телефон, свързан чрез USB. Проблемът може да възникне в Windows 8 / 8.1 / 10 системи.

В повечето случаи грешката 0xc00d36c4 възниква при възпроизвеждане на MP4 файлове. Въпреки че същият проблем може да се появи при работа с други формати. Понякога възникват проблеми с файлове, които са създадени от самите потребители. Тоест видео, създадено чрез смартфони или GoPro .

Потребителите, които използват Windows Media Player, Xbox Music или Groove, най-често се оплакват от този проблем.

Причини за грешка 0xc00d36c4

  1. Media Player не поддържа файлов формат.
  2. Грешен кодек.
  3. Повреден файл.

Именно тези три причини са основополагащи за този въпрос. Сега нека разгледаме методите на решение.

Метод №1 Изтеглете VLC Media Player.

Първото нещо, което искате да направите, за да коригирате грешка 0xc00d36c4, е да изтеглите VLC Media Player и да го инсталирате. След това отворете проблемния файл с изтеглената програма. Ще се изненадате, но файлът ще се отвори напълно спокойно.

Можете да изтеглите тази помощна програма от официалния уебсайт или от магазина за приложения на Windows . Ако получите грешка дори когато работите с VLC Media Player, преминете към следващата стъпка.

Метод № 2 Поправете кодека

Ако сте създали видеото и не можете да го възпроизвеждате, най-вероятно въпросът е в грешен кодек. За да коригирате това, ще трябва да изтеглите помощна програма за конвертиране на видеоклипа в по-приемлив формат.

Например, ако имате видео във формат .avi, опитайте да конвертирате във формат MP4 . След това пуснете видеоклипа във вашия видеоплейър. Грешка 0xc00d36c4 трябваше да ви напусне.

Метод №3 Отидете в местния акаунт

Можете временно да промените вашия акаунт в Microsoft на локална версия. Това вероятно ще реши проблема с тази грешка.

Интересни Статии