Как да поправите грешка 0xc0000906 при стартиране на програми и игри на Windows 10?

Грешка при стартиране на приложението 0xc0000906 може да възникне в почти всяка система, независимо от типа и взискателността на самата програма. Crash е особено често срещан в популярни игри като GTA 5, Crisys, Lineage II. Грешка може да възникне както в предварително инсталирана, така и в отдавна инсталирана игра. Най-честата му причина е вирусна инфекция на системата. В този материал са описани същността на грешката, другите причини за нейното възникване и методите за коригиране.

Каква е тази грешка 0xc0000906?

Чрез кода 0xc0000906 системата се опитва да съобщи, че в приложението липсват някои важни файлове. Най-често това показва липсата на DLL. Ако файлът е изчезнал от приложение, което е инсталирано в системата за дълго време, тогава най-вероятно е „изяден“ от вирус или антивирусен софтуер.

Когато само инсталираната игра или програма откаже да стартира, тогава можем да заключим, че грешката 0xc0000906 е причинена от неправилна или непълна инсталация.

Грешка 0xc0000906 при стартиране на играта се среща в различни версии на операционната система, предимно в Windows 7, 8 и 10. В XP и по-ранните операционни системи грешката има различен вид. Отбелязва се, че проблемът най-често се появява при опит да стартирате пиратски версии на приложения, които се изтеглят от торенти и други услуги за хостинг на файлове. По-рядко неизправност възниква по време на стартирането на лицензирани програми.

Причини за грешка 0xc0000906

Почти винаги програма отказва да стартира поради антивирус. В една или друга степен той не позволява на приложението да работи нормално, като блокира някои от неговите файлове. Играта не може да бъде стартирана при липса на няколко важни елемента, блокирани от системата за защита от вируси. Антивирусът често реагира отрицателно на хакнатите игри, разпознавайки ги като злонамерен софтуер и изтривайки някои файлове. По-рядко причината за повредата може да бъде нарушение на целостта на системните файлове.

Поправяне на грешки

Дори преди началото на активни действия за разрешаване на грешката, трябва да почистите системата от временни файлове. За да направите това, можете да използвате CCleaner, той търси и премахва кеша, бисквитките от системата, както и от инсталираните приложения. След почистване се препоръчва да сканирате системния регистър в едноименния раздел. Това ще ви помогне да се отървете от грешки и конфликти в тази библиотека. Само след тези стъпки си струва да преминете директно към работа с антивирусен софтуер.

Софтуер за премахване на вируси

Почти всеки антивирус може да осигури коригиране на грешки. Но инсталацията им отнема много време. Освен това не винаги е препоръчително да премахвате антивирусен софтуер. Най-добрият вариант е да стартирате сканиране на вируси в системата чрез скенери.

Подходящи опции:

 • EmsiSoft Anti-Malware;
 • Dr.Web CureIt;
 • AdwCleaner;
 • Malwarebytes Anti-Malware.

Компютърна диагностика за злонамерен софтуер

Изброените приложения не влизат в противоречие с антивирусите. Веднага след инсталирането им се появява достъп до сканирането на системата. Трябва да го стартирате и да изчакате да завърши. Намерихте ли вируса? След това го прехвърлете в хранилището, там файлът е изолиран и не вреди на системата. Ако е необходимо, винаги има възможност за извличане на заразения елемент.

Важно! Ако все пак получите грешка при стартиране на приложението 0xc0000906, тогава преди да опитате да поправите срива в Windows 10 по друг начин, се препоръчва да инсталирате нов скенер. След това отново изгонете системата. Не винаги едно сканиране е в състояние да поправи грешката, по-добре е да проведете 2-3 системни теста, така че шансовете за възстановяване на приложението ще се увеличат значително.

Пълна преинсталация на приложението

Много е вероятно по време на процеса на сканиране един или повече файлове с приложения да бъдат изтрити или поставени под карантина. Без тези данни изтеглянето на програмата ще бъде невъзможно, така че ще трябва да инсталирате отново този софтуер. Това се прави най-добре на два етапа: изключване и след това настройване на антивируса.

Временно деактивирайте антивирусния софтуер

Деактивирането на активната защита ще помогне да се избегнат смущения в процеса на инсталиране на приложението. За да деактивирате антивируса, разгънете тавата, щракнете с десния бутон върху иконата на приложението и изберете опцията за деактивиране. Например в Avast той се нарича „Управление на екраните на Avast“, а най-добрата стойност е „Изключване преди компютърните рестартирания“. Това гарантира пълно завършване на инсталацията, без да се повреждат файловете.

Добавяне на папки и файлове към изключения

Ако се съсредоточим само върху последния параграф, тогава грешка 0xc0000906 при стартиране на играта може да се появи след рестартиране на системата или след известно време. За да се елиминира вероятността от по-нататъшно блокиране на файлове с приложения, трябва да се създаде изключение и към него да се добави папка за игри.

Как да създадете изключение с помощта на примера Avast:

 1. Отворете тава с активни приложения на Windows и щракнете двукратно, за да стартирате антивирус.
 2. Натиснете бутона „Меню“ и изберете опцията „Настройки“.
 3. В секцията „Общи“ отидете на раздела „Изключения“.
 4. Кликнете върху бутона „Добавяне на изключение“.
 5. През Explorer отидете в основната папка с играта и копирайте пътя към нея.
 6. Поставете в антивирусната линия и потвърдете запазването с бутона „Добавяне на изключение“.

Сега антивирусът ще заобиколи тази папка, без да реагира на нея. Но това крие определени рискове, защото ако в папката има вируси, системата може да започне да работи неправилно.

Настройка за съвместимост с OS

Сравнително старите игри често са добре оптимизирани за Windows 7, но в десетата версия те не функционират. Проблемите с оптимизацията не са ужасни, защото Windows има обратна съвместимост. Можете да стартирате приложението в режим с Windows 7 или XP.

Инструкции за настройка на съвместимост:

 1. Изберете приложението .exe файла и натиснете комбинацията Alt + Enter.
 2. Отворете раздела "Съвместимост".
 3. Поставете отметка в квадратчето до „Стартиране на програмата в режим на съвместимост с.“
 4. От падащия списък изберете подходящата версия, трябва да започнете с Windows 95 и до Windows 8.
 5. След това щракнете върху „Приложи“ и затворете прозореца.
 6. Опитайте да стартирате приложението.

Проверка на драйвери

Причината за грешка 0xc0000906 може да бъде неизправност в драйверите и друг важен софтуер.

Налични актуализации

Възможно е проблемът да се дължи на сривове в самата операционна система. В този случай разработчиците вече знаят за ситуацията и най-вероятно пуснаха корекция. Струва си да инсталирате най-новата актуализация на системата и да проверите работата на приложението.

Алгоритъм на действията:

 1. Отворете лупа в долния ляв ъгъл, въведете „Windows Update“ и изберете първия от резултатите.
 2. Кликнете върху бутона „Проверете за актуализации“.
 3. Ако системата успее да намери подходяща актуализация, инсталирайте я.
 4. Рестартирайте системата и включете приложението.

Наличие на най-новата версия на Microsoft Visual C ++

Днес Visual C ++ е задължителен компонент за стартиране на всякакви игри и други. Наличието на подходяща версия се отнася до минималните изисквания на всички игри, така че трябва да инсталирате текущата версия на компонента. Намерете инсталатора не е трудно, той винаги е достъпен на официалния уебсайт на Microsoft на връзката. Трябва да стартирате получения инсталатор, последната версия на компонента ще се появи в системата. Ако проблемът е бил във Visual C ++, тогава грешката трябва да изчезне.

Преинсталиране на драйвери

Струва си да припомним, че може би в близкото минало някои драйвери са били инсталирани или актуализирани. Ако след това действие играта е спряла да се включва, тогава си струва да актуализирате или върнете драйвера. Всички необходими опции за тяхното управление се намират в „Диспечер на устройства“ (връзката е достъпна, след като щракнете върху RMB при старт). Драйверите за инсталиране са най-добре взети от официалните уебсайтове на производителите. Когато гледате диспечера, обърнете внимание на „Неизвестни устройства“. Драйверите трябва да бъдат инсталирани за тях, в противен случай Windows няма да може да работи правилно с тези компоненти на компютъра.

Ако грешката се срине при инсталиране на играта

Често потребителите се оплакват от грешката 0xc0000906, която се появява в момента на инсталиране на пиратската игра. Няма да работи, за да коригира нещо в тази преопаковка, така че най-добрият начин е да изтеглите друга версия. Не забравяйте, че по време на инсталирането трябва да деактивирате антивируса.

Причините за грешка 0xc0000906 могат да бъдат около 10. Но по-голямата част се свежда до неправилното функциониране на антивируса, така че най-ефективните начини за отстраняването му са работата с антивирусен софтуер. Инсталираната защита отговаря на всеки софтуер без цифров подпис. По правило опаковките не ги имат, защото има наказание за пиратство, а разработчиците искат да останат в тайна. Тук трябва да изберете: рискувайте и осигурете безпроблемната работа на приложението или бъдете в безопасност, поддържайки антивируса в работно състояние.

Интересни Статии