Как да поправите грешка 0xc00000e5 в Windows 7/8/10?

Следващият път, когато стартирате любимата си игра или програма, от която се нуждаете, в очите ви може да се появи грешка 0xc00000e5, която блокира процеса й от изпълнение. Така че, нека разберем защо имате този проблем на компютъра си и как да се отървете от него.

Ние поправяме грешката 0xc00000e5

На първо място, трябва да се справите с причините за грешката 0xc00000e5 в операционната система Windows. Нека накратко да разгледаме възможните причини, които след това ще бъдат приложени при разрешаването на грешката.

  • Стартираното приложение блокира антивируса или защитната стена на Windows.
  • Системата няма необходимия софтуер, който е необходим за стартиране на игра или програма.
  • Повредени файлове на стартираната програма.

Както можете да видите, с грешката 0xc00000e5 всичко се свежда в крайна сметка до факта, че програмата по някаква причина не може да получи достъп до необходимите файлове и следователно показва следното съобщение:

Грешка при стартиране на приложението (0xc00000e5). За да излезете от приложението, кликнете върху бутона "OK".

Искам също така да спомена, че ако срещнете грешка 0xc0000005, следващите стъпки могат да се приложат и към нея, тъй като те са подобни проблеми. Освен всичко друго, можете да отидете на страницата с решението на грешката 0xc0000005, за да намерите допълнителна информация там.

Така че, нека започнем да обмисляме методите, чрез които можете да се отървете от досадната грешка 0xc00000e5 и накрая да стартирате приложението или видеоиграта, от което се нуждаете.

Метод №1 Деактивиране на антивирус

Ако видите грешка 0xc00000e5 на вашия екран, тогава първото нещо, което трябва да направите, е незабавно да насочите вниманието си към антивируса. Няма значение коя антивирусна помощна програма използвате, тоест Windows System Defender, Microsoft Security Essentials (потребители на Windows 7) или какъвто и да е софтуер на трети страни - всички те могат лесно да блокират работещото приложение или други файлове на компютъра, които са необходими за него.

Така че решението е да деактивирате антивируса за известно време. Щом изключите антивируса, опитайте да стартирате отново необходимата програма. Ако се стартира и този път не се появи грешка 0xc00000e5, тогава сте намерили виновника - антивирус.

Метод №2 Деактивиране на защитната стена

Следващият заподозрян в причиняването на проблема може да е вашата защитна стена. Отново, дали е трета страна или не, няма значение. Например, ако помощната програма, която стартирате, когато е включена, се опитва да установи мрежова връзка, тогава защитната стена може да не я хареса и тя ще я блокира. В резултат на това може да се роди грешка 0xc00000e5.

Опитайте да деактивирате защитната си стена в момента на стартиране на програмата и да видите дали има промени. Не сте сигурни как да го деактивирате? Добре, нека да разгледаме малък пример на защитната стена на системата.

  • Натиснете клавишната комбинация Windows + R.
  • Въведете firewall.cpl в празния ред на появилия се прозорец и натиснете Enter.
  • Кликнете върху връзката „Активиране или деактивиране на защитната стена на Windows“.
  • Поставете отметка в квадратчето до двете опции, за да изключите защитната стена на Windows.
  • Запазете промените и затворете прозореца.

Е, те изключиха защитната стена. Сега стартирайте проблемната полезност. Е, има ли смени с грешка 0xc00000e5? Ако не, тогава защитната стена остана без работа и трябва да потърсите друг изход от ситуацията.

Метод 3 Инсталиране на липсващи библиотеки

Друга причина за появата на грешка 0xc00000e5 може да е липсата на библиотеки, необходими за стартиране на приложението, без което работата му е абсолютно невъзможна. Такива библиотеки са DirectX, .NET Framework, Microsoft Visual Studio C ++ от различни години и други подобни.

Разбира се, можете да отидете на официалния уебсайт на Microsoft, да изтеглите всичко необходимо и след това да го инсталирате, но има и друга опция. Има интересен пакет библиотеки от немски произход, с които можете да инсталирате всички необходими библиотеки за повечето приложения в Windows.

Този пакет се нарича „Всичко в едно време“ или AIO. Щраквайки върху тази връзка, можете да намерите пълен списък на всички библиотеки, които са в AIO, а също така има възможност да изтеглите този пакет. Въпреки това, имайте предвид - инсталаторът се разпространява на немски, но не се нуждаете от специални знания.

Изтеглете AIO, инсталирайте библиотеките и проверете за грешка 0xc00000e5 при стартиране на необходимото приложение. Ако това не помогне, тогава имате само две възможности: опитайте да инсталирате отново приложението с грешка или да използвате точката за възстановяване на Windows.

Интересни Статии