Как да поправите грешка 0xc00000e при зареждане на Windows 10?

Грешка 0xc00000e има шанс да възникне по време на зареждането на операционната система Windows 10. Причината й е повреден Master Boot Record (MBR) и файл с данни за конфигурация на зареждане (BCD), в резултат на което вашата Windows система не може да бъде заредена правилно. За да коригирате тази ситуация, трябва да възстановите посочените системни елементи, след което грешката 0xc00000e ще бъде отстранена.

Поправете грешка 0xc00000e при зареждане на Windows 10

Можете да възстановите способността на вашата система да се зарежда с помощта на командния ред. За съжаление, достъпът до този инструмент не е възможен за вас по обичайния начин, тъй като операционната система не може да бъде заредена. Ще трябва да стартирате през инсталационния носител с Windows 10 и след това да отворите командния ред през средата за възстановяване на Windows.

Стартирайте през инсталационния носител на Windows 10 и преминете по следния начин: Възстановяване на системата → Отстраняване на неизправности → Разширени опции → Команден ред . При отворена конзола въведете следната серия от команди в нея:

  • Bootrec / fixmbr
  • Bootrec / fixboot
  • Bcdedit / експортиране c: \ bcdbackup
  • attrib c: \ boot \ bcd -h -r -s
  • ren c: \ boot \ bcd bcd.old
  • bootrec / rebuildbcd

Когато приключите с въвеждането на команди, натиснете Y и Enter. След това въведете изход и натиснете Enter, за да затворите командния ред. Рестартирайте компютъра и опитайте да заредите Windows 10. Сега грешка 0xc00000e трябва да бъде решена.

Интересни Статии