Как да поправите грешка 0xc000007b при стартиране на игри и програми?

Грешка 0xc000007b възниква поради повреда на файловете на операционната система. Например, ако случайно сте изключили или рестартирате компютъра си. В допълнение, причините, когато стартирате играта дава грешка 0xc000007b, може да са липсата на DirectX (или повреда на софтуерните файлове), .Net Framework, Visual C ++ или проблеми с видео драйвери, по-специално NVidia.

Как да поправите грешка 0xc000007b при стартиране на играта GTA 5, Max Payne 3, BF и други

Както бе споменато по-горе, грешката 0xc000007b при стартиране на GTA 5 или друга игра се появява поради повреда на един или повече системни файлове, необходими за отваряне на приложението. Въпросът е как да коригирате конкретна грешка 0xc000007b при стартиране на играта. За да направите това, трябва да предприемете поредица от действия, всяко от които може да ви помогне да решите този проблем.

 • На първо място, актуализирайте драйверите за видеокарта, особено ако е NVidia или ги преинсталирайте.
 • Опитайте да стартирате играта като администратор. Например, в същия GTA това в някои случаи помага да се коригира грешката.
 • Инсталиране / надстройване на DirectX, Visual C ++, .Net Framework. Изтеглете всички файлове само от официалния уебсайт на Microsoft.

Внимание: когато инсталирате DirectX, не забравяйте да отидете в системната папка SysWOW 64 или System 32 (в зависимост от версията на ОС) и да изтриете файлове, като се започне от d3dx9_24.dll и завършва с d3dx9_43.dl l . След това инсталирайте DirectX .

 • Проверете дали има проблеми със стартирането на други игри. Възможно е проблемът да се крие във файловете на определена игра. В този случай опитайте да го инсталирате отново.
 • Отворете командния ред "Изпълнете" през менюто "Старт" и напишете sfc / scannow. С тази команда вашият компютър ще сканира системни файлове и ще поправи някои грешки. В някои случаи това помага да се реши проблема с грешка 0xc000007b при стартиране на играта.
 • Ако при стартиране на играта пише грешка 0xc000007b дори и след като са изпълнени всички съвети по-горе, тогава, като двете крайни стъпки, опитайте:
 1. Възстановете системата в по-ранно състояние, когато грешката не се появи.
 2. Преинсталирайте Windows, особено ако това е така наречената пиратска версия.

По-долу е друг метод, който може да ви помогне да разрешите грешката в играта.

 1. Изтеглете и разархивирайте 64-битовия Dependency Walker.
 2. Стартирайте програмата, отидете на View> Full пътеки . Сега отворете играта .exe, в която имате проблеми. След като сте избрали .exe игри, може да се появи прозорец, в който ще видите грешки, не обръщайте внимание, затворете го. В секцията с модула превъртете надолу до края на грешката и ще видите няколко стойности в колоните.
 3. Сега в колоната на процесора всички DLL файлове трябва да са x64-битови за вашата игра. Ако има x86 dll файл ще бъде в червената колона на процесора. Този файл също причинява грешката 0xc000007b.
 4. Сега отидете на dll-files.com и изтеглете 64-битовата версия на този DLL файл и го поставете в главната папка с играта и в C: \ Windows \ system32 . Играта сега трябва да започне без проблеми.

Интересни Статии