Как да поправите грешка 0xc000001d на Windows 7/8 / 8.1 / 10?

Съобщението за грешка 0xc000001d може да се появи при стартиране и актуализиране на всякакви програми. Най-често коренът на проблема е следният:

  • вируси;
  • липса на Windows файлове поради инсталирането на пиратски версии;
  • Остарели версии на драйвери
  • наличието на ненужни файлове в системата.

Методи за решаване на грешка 0xc000001d

Няма универсален метод за коригиране на тази грешка, така че ще използваме общи подходи:

  1. Почистете системния регистър. За това има много приложения: CCleaner, Advanced SystemCare, Wise Registry Cleaner. С тяхна помощ те се отърват от повечето често срещани сривове в системния регистър: грешки в пътя на приложението, невалидни или празни файлови класове, проблеми с ActiveX / COM.
  2. Актуализирайте драйвера. Първо проверете дали всички актуални актуализации са инсталирани в Центъра за актуализиране на Windows - сред тях често се инсталират най-подходящите версии на драйвери за оборудването. След това трябва да направите това ръчно чрез диспечера на устройства. За да направите това, щракнете с десния бутон върху самото устройство (а не върху категориите им) и изберете елемента „Актуализиране на драйвери“. Най-важното, което трябва да направите е за видео адаптери.
  3. Проверете системата си за вируси. За целта проверете всички дискове с антивирусна програма. Струва си да се допълни инспекцията на устройството за вируси с помощта на помощни програми, заредени още преди стартирането на ОС.

Ако всичко друго не успее, върнете Windows до предишната точка за възстановяване - почти винаги това коригира грешка 0xc000001d.

Интересни Статии