Как да поправите грешка 0xc0000017 по време на инсталирането на Windows 10?

Грешка 0xc0000017 е доста неприятен проблем, който може да възникне по време на изключително деликатен процес - надстройка до Windows 10. Ще видите син екран, екрана на който може да се види малко по-ниско.

Въз основа на съобщението може да се предположи, че дискът ви просто няма достатъчно място за надграждане до новата версия на операционната система от Microsoft. Това обаче може да изглежда само на пръв поглед. Причината за грешка 0xc0000017 е неправилно работеща оперативна памет, която е инсталирана в системата.

За щастие, Microsoft отдавна е запознат с този проблем и предлага на потребителите няколко начина, които на теория могат да помогнат да се отърват от грешките си 0xc0000017. Въпреки това, както стана ясно, тези методи рядко могат да решат проблема, но все пак ще ги включим в тази статия.

Грешка 0xc0000017 при инсталиране на Windows 10

И така, как да се отървете от такъв неприятен проблем като код за грешка 0xc0000017? Е, нека първо да разгледаме методите, предложени от самите разработчици, т.е. Microsoft. Ето какво предложиха:

  • Изключете периферните устройства. Периферните устройства и техните драйвери, свързани с вашия компютър, имат всички шансове да причинят конфликт по време на прехода към новата операционна система Windows 10. Опитайте да изключите всичко, което не е необходимо от вашия компютър, например геймпад, USB високоговорители, камера, микрофон и т.н., след което опитайте отново инсталирайте Windows 10. Потребителите отбелязват, че подобна стъпка помага изключително рядко, но въпреки това работи понякога.
  • Деактивиране на антивирусен софтуер. Microsoft съветва, че ако възникне грешка 0xc0000017, деактивирайте антивируса, инсталиран на вашата система, тъй като може да е в конфликт с актуализиращите файлове, необходими за преминаване към Windows 10. Съответно, ако имате трети антивирус, го деактивирайте чрез настройките му и ако няма трета страна, трябва да деактивирате Windows Defender. Не можем да кажем нищо за антивирусен софтуер от разработчици на трети страни, но е лесно да покажем как да деактивираме активната защита срещу вируси и други заплахи на Windows Defender. За да деактивирате защитата на системния антивирус, направете следното: Win + S → Център за сигурност на Windows Defender → Защита срещу вируси и заплахи → Настройки за защита срещу вируси и други заплахи → Изключен Щом изключите Windows Defender, опитайте отново да преминете към Windows 10 и вижте дали е налице грешка 0xc0000017.

Опитайте всичко по-горе, за да разрешите проблема при надграждане до Windows 10. Ако нищо от това не работи, вероятно вашата 0x грешка все още е зад грешка 0xc0000017. Тук стигаме до най-важната част от статията, в която ще проверим оперативната памет, а също така ще се опитаме да отстраним проблеми с нея, ако има такива.

Проверка на RAM

Ще проверим оперативната памет с помощта на командния ред. Стигането до него е изключително лесно във всяка версия на операционната система Windows. Просто натиснете Windows + X и изберете "Команден ред (Администратор)" от контекстното меню. Ако превключите от Windows 7 на Windows 10, тогава командният ред се намира на малко по-различно място: Всички програми → Аксесоари .

Щом отворите системната конзола, напишете в нея командата bcdedit / enum и натиснете Enter. В конзолата ще се появи огромен списък, който представя конфигурационните данни за зареждането на ОС. Трябва да слезете надолу в списъка до секцията „Дефекти в RAM паметта“.

Веднага ще разберете дали нещо наистина не е наред с вашата RAM памет: голям списък с проблемни клетки от паметта и куп буквено-цифрови кодове, например, като се започне с 0xbc, 0xbd или 0xbe. Все пак ситуацията с RAM паметта все още може да се поправи: въведете командата bcdedit / deletevalue {badmemory} badmemorylist в конзолата и натиснете Enter.

След като процедурата приключи, рестартирайте компютъра си, след това влезте и опитайте отново да надстроите до Windows 10. Ако имате късмет, няма грешка с код 0xc0000017. Ако все пак се случи, препоръчваме по-задълбочена проверка с Memtest86 +.

Интересни Статии