Как да поправите грешка 0xc0000006, блокираща стартирането на програми?

Някои програми и игри, инсталирани от потребителите на Windows OC, могат да спрат да стартират, като докладват за грешка 0xc0000006. Най-често подобен проблем се наблюдава при програми, които са били инсталирани в системата и никога не са били стартирани преди, но понякога може да възникне по отношение на програми и игри, които преди това са били използвани на този компютър без никакви проблеми. Ако на вашия компютър възникне грешка 0xc0000006, прочетете този материал и следвайте стъпките, описани по-долу. Те ще ви помогнат да разберете причината за грешката 0xc0000006, както и да я елиминирате най-просто и ефективно.

Какво причинява грешката 0xc0000006

Възможно е да има няколко причини за появата на грешка 0xc0000006. Всичко зависи от конкретните настройки и параметри на системата, както и от софтуера, инсталиран на компютъра. Често причината за тази грешка може да бъде антивирусен софтуер, който блокира отделни компоненти на игра или програма или предотвратява стартирането на файла exe.

Как да поправите грешка 0xc0000006

Метод №1

Тъй като повечето софтуер, който е инсталиран на потребителски компютри, е нелицензиран, не се копира по най-правилния начин или изобщо се изтегля от мрежата, човек не винаги може да бъде сигурен в неговото качество и безопасност. Ако на вашата система е инсталиран антивирусен софтуер, той може да блокира стартирането на такива програми автоматично, без да ви уведомява за това.

Отидете до вашия антивирусен панел и проверете списъка с блокирани файлове и програми. Може би сред тях ще намерите програма, която дава грешка 0xc0000006 при стартиране. Внимавайте, защото антивирусът може да не блокира цялата програма, а само отделните компоненти и файлове, необходими за стартирането му.

Добавете тези файлове към белия списък на антивируса и опитайте да започнете отново.

Метод №2

Проверете системата си за вируси или злонамерен софтуер. За целта използвайте специалните помощни програми MalwareBytes Antimalware или Dr.Web CureIT.

  • Изтеглете най-новите версии и след стартиране проверете за актуализирани антивирусни бази данни.
  • Извършете пълно сканиране на системата и премахнете всички заплахи и подозрителен софтуер, който ще бъде открит от скенерите.
  • След тази процедура рестартирайте компютъра и не забравяйте да инсталирате отново програмата, която генерира грешката 0xc0000006.

Интересни Статии