Как да поправите грешка 0xa0000400 при актуализиране на Windows 10?

Актуализирането на операционната система Windows 10 е изключително важен процес, който, за съжаление, може да бъде прекъснат от грешка 0xa0000400 в помощната програма Windows 10 Upgrade Assistant. Никой не иска да имат проблеми с такъв на пръв поглед познат процес като актуализирането. В тази статия ще ви кажем как да се отървете от това неразположение.

Нека да разгледаме малко по-подробна грешка 0xa0000400. Можете да видите този код, както вече беше възможно да се разбере, по време на процеса на търсене и инсталиране на най-новите актуализации за операционната система Windows 10, като използвате такава специална помощна програма от Microsoft като „Съветник за надстройка на Windows 10“. В допълнение към самата грешка 0xa0000400, в помощната програма можете да видите и конкретно съобщение:

Имаше проблем

За помощ при разрешаването на тази грешка се обърнете към службите за поддръжка на продукти на Microsoft. Код на грешката: 0xa0000400.

Никой не иска да остане без актуализация, като се има предвид, че те съдържат огромен брой поправки, пачове и купища, купища ново съдържание за подобряване на потребителското изживяване от Windows 10. В тази статия ще ви предоставим най-много пет метода, които могат да коригират грешка 0xa0000400 при актуализиране.

Методи за разрешаване на грешка 0xa0000400 при актуализиране на Windows 10

Метод №1 Изключване на периферни устройства от компютър

Най-лесният метод за решаване на грешка 0xa0000400 е да изключите всички ненужни периферни устройства от вашия компютър. Някои устройства могат да причинят конфликти и сривове, докато актуализират операционната система Windows.

Опитайте да изключите възможно най-много хардуер от вашия компютър. В идеалния случай се опитайте да имате минимален брой устройства, свързани с вашия компютър, например мишка и клавиатура (обаче можете дори да оставите една клавиатура или мишка). След това опитайте да рестартирате актуализацията на Windows 10 в специализиран инструмент.

Метод №2 Освободете допълнително дисково пространство

Не сте опитвали да надстроите Windows 10 с напълно запушен диск, нали? Ако все пак се опитвате, грешката 0xa0000400 може да е сигнал, че компютърът ви няма необходимото пространство, за да постави инсталационните файлове за актуализация.

Трябва да отидете на системния дял на вашия диск и след това да се отървете от цялото ненужно съдържание на него. Microsoft препоръчва да имате най-малко 25-30 GB свободно място в системния дял на диска. Можете да направите с по-малък обем, но е по-добре да внимавате. След освобождаване на дисковото пространство, стартирайте помощната програма на Windows 10 Upgrade Assistant и проверете дали се появява грешка 0xa0000400.

Метод №3 Актуализирайте компютърните драйвери

Имайте предвид, че остарелите драйвери на вашия компютър могат да причинят огромен брой проблеми, например, да причинят всички видове конфликти по време на актуализацията на операционната система на Windows 10. Всъщност дори остарелите драйвери за видео или звукова карта могат да причинят грешка 0xa0000400.

Отидете на Task Manager и актуализирайте възможно най-много драйвери на вашата система. Щракнете с десния бутон върху Start и щракнете върху „Диспечер на устройства“. След това щракнете върху необходимото устройство, отидете на раздела „Драйвер“ и кликнете върху бутона „Актуализиране на драйвера“ (изберете автоматично търсене на драйвери в Интернет). Можете също да актуализирате някои драйвери в системата, като ги изтеглите от официалния уебсайт на производителя и сами ги инсталирате.

След актуализиране на драйверите в системата, опитайте отново да стартирате процеса на актуализация на Windows 10. Може би грешката 0xa0000400 възникна поради някакъв остарял драйвер в системата. Това се случва от време на време, но всичко се решава доста просто.

Метод № 4 Актуализиране с помощта на инструмента за създаване на медия

Има начин да инсталирате необходимите актуализации в Windows 10 с помощта на специфична програма: Инструмент за създаване на медия или Инструмент за създаване на медия. Използвайки тази помощ, можете лесно да заобиколите грешка 0xa0000400. Инструментът за създаване на медия не е помощна програма, вградена в системата, така че трябва да я изтеглите, след това да стартирате и да извършите няколко действия. Следвайте връзката с инструмента за създаване на медии и го изтеглете на вашия компютър.

В прозореца с инструменти за създаване на медии ще трябва да изберете няколко опции. Трябва да следвате следния път: Актуализирайте този компютър сега → Следващ → [три опции за избор] → Следващ → Инсталиране . Извършвайки надстройката по този начин, можете да заобиколите грешка 0xa0000400 при надграждане на Windows 10.

Метод №5 Нулиране на компонентите на Центъра за актуализация

Имате проблеми с актуализацията на Windows 10 - нулиране на компонентите на Windows Update. Този метод е най-ефективният за решаване на всички видове проблеми при актуализиране на системата. Нулирането е достатъчно просто и сега ще ви обясним как да го извършите.

За да започнете, създайте обикновено текстово поле навсякъде на вашия компютър, например, на вашия работен плот. След това го отворете и поставете в него следните серии команди:

Запишете тези команди в текстов документ. Сега трябва да промените формата на файла в .bat . Можете също да преименувате файла например в „Нулиране на компоненти за актуализация на Windows“ (и след това да използвате този файл в подходяща ситуация). Щракнете двукратно върху файла, след което ще започне автоматичният процес на нулиране на компонентите на Центъра за актуализиране. След нулиране опитайте да актуализирате Windows 10 отново и проверете дали грешката 0xa0000400 е отстранена.

Интересни Статии