Как да поправите грешка 0x8031004A с BitLocker?

Грешка с код 0x8031004A показва, че е възникнала повреда на устройството, което се опитвате да използвате. Тази грешка в повечето случаи се появява, когато се опитвате да архивирате операционната си система на външен носител или копирате файлове към нея

Съобщението за грешка обикновено показва участие в проблем със системата за криптиране на Bitlocker, но няма абсолютно нищо общо със ситуацията. Някои потребители дори посочиха, че съобщението им за грешка показва, че техният Bitlocker е деактивиран.

Може би вече сте мислили, че с външния ви носител са настъпили някакви физически щети, но проблемът се решава много по-лесно, отколкото изглежда на пръв поглед. Грешка 0x8031004A се дължи на повредени данни на вашия външен носител, поради които не може да се създаде правилното архивиране.

За съжаление, единственото решение в тази ситуация е напълно да изчистите външните си носители и да пресъздадете дяла.

Изчистване и повторно създаване на дял с помощта на DiskPart

Преди да започнем да говорим за стъпките на този метод, трябва отново да ви напомним, че той ще изтрие всичките ви данни от външни носители. Затова прехвърлете необходимите данни някъде другаде и нека започнем.

Diskpart е много полезен инструмент, който е удобен за управление с вашия диск. Ако обаче сте изключително небрежни, можете да направите много глупави неща, за които силно ще съжалявате в бъдеще.

  • Щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Команден ред (администратор)" от контекстното меню.
  • Щом командният ред се отвори пред вас, въведете командата diskpart и натиснете Enter.
  • След това въведете командата на списъка на диска и натиснете Enter. Ще видите списък на всички ваши дискове, които са на вашия компютър. Намерете тази, с която имате проблеми под формата на грешка 0x8031004A.
  • Напишете командата за избор на диск X (заменете X с буквата, която подписва желания диск) и натиснете Enter.
  • След това въведете командата clean . След като изпълните командата, ще получите съобщение, в което ще бъдете уведомени, че помощната програма DiskPart е изтрила успешно посочения диск (тоест вече не съдържа никакви данни върху него).
  • Сега, след като изчистите диска, трябва да създадете нов дял. За целта въведете основната команда за създаване на дял и натиснете Enter.
  • След това въведете буквата за назначаване на команда = X (отново заменете с буквата, която ще назове устройството, от което се нуждаете).
  • Веднага след като сложите писмото, трябва да форматирате секцията за бъдеща употреба. Въведете формат fs = ntfs бързо . Ако системата NTSF не ви подхожда, можете да промените командата и да въведете fs = fat32 бързо .

След операциите с DiskPart помощната програма, вашите външни носители трябва да работят както трябва и архивирането сега няма да е трудно.

Интересни Статии