Как да поправите грешка 0x80248015?

Понякога актуализацията на Windows се проваля - грешка с код 0x80248015 . Причината е файлът authcab.cab. Той съдържа файла author.xml, който изтича на 3 декември 2017 г. Когато инсталирате актуализацията след тази дата, агентът за обслужване на актуализации чете информация от този файл и „разбира“, че промяната на системните файлове ще бъде опасна.

Проблемът е решен по следните начини:

  1. Променете датата на системата на всеки ден преди 12/03/2017 . След това актуализирайте ОС. Microsoft е наясно, че authcab.cab има неправилна конфигурация. В текущите актуализации той се променя на правилната стойност - периодът на валидност на файла е посочен там до 2025 година.
  2. Променете настройките на услугата за актуализиране . Следвайте пътя: „Контролен панел“ => „Център за актуализация ...“ => „Настройки“. В долната част на блока „Актуализация на Microsoft“ поставете отметка в квадратчето „Когато актуализирате Windows, предоставете актуализации ...“. След като сте сигурни, потвърдете промените, като щракнете върху OK.
  3. Инсталирайте Microsoft Silverlight . Самият софтуерен пакет не решава проблема 0x80248015 . Важно е само неговото инсталиране, по време на което трябва да поставите отметка в квадратчето при активиране на Microsoft Update. След инсталирането Silverlight може да бъде премахнат.

Интересни Статии