Как да поправите грешка 0x80248014 в Windows 8.1 / 10?

Код на грешка 0x80248014 е много често срещан сред потребителите на операционните системи Windows 8.1 и Windows 10. В повечето случаи той се проявява по време на опит за инсталиране на актуализацията в Windows Update. Въпреки това може да се появи и в Windows Defender.

Сблъсъкът с такива грешки често може да означава, че имате проблеми с файловата система, компоненти за актуализация на Windows и др. Когато изтеглите актуализацията, тя вече може да се повреди, което води до появата на 0x80248014 в Windows Update. Неправилната дата и час също могат да доведат до същите последици.

Методи за решаване на грешка 0x80248014

Метод №1 Изпълнение на диагностика и превенция на Windows

Първото нещо, което можете да опитате, когато възникнат проблеми с актуализирането на Windows, е да стартирате вградената система за отстраняване на проблеми. Тя може да се справи с повечето от най-често срещаните проблеми автоматично. За да стартирате диагностиката, трябва да направите следното:

  • Натиснете клавишите Win + I и изберете "Контролен панел".
  • Намерете елемента „Система и сигурност“ (не забравяйте да зададете „Изглед: Категория“) и изберете подточката „Търсене и отстраняване на проблеми“.
  • Отново намерете елемента „Система и сигурност“ и кликнете върху „Отстраняване на неизправности чрез Windows Update“.
  • След това кликнете върху бутона „Напред“ в прозореца, който се показва, и следвайте инструкциите на вашия екран.

На теория този системен инструмент трябва да отстрани проблема с грешка 0x80248014.

Метод №2 Деактивиране на софтуера за сигурност

Някои антивируси нямат най-добрата репутация за защита на операционната система. Напротив, много от тях, подобно чувство, умишлено се опитват да я саботират.

Така че, просто опитайте да деактивирате антивирусния софтуер на вашия компютър. След това опитайте да инсталирате актуализацията отново чрез Windows Update. Възможно е проблемът да е бил именно в антивируса.

Метод №3 Коригиране на временни и регионални настройки

Неправилна дата и час е друга причина, която може да стои зад появата на грешка 0x80248014. Така че, ако срещнете тази грешка, опитайте се да коригирате тези параметри. Това е много лесно да се направи:

  • Кликнете върху часовника и изберете „Промяна на настройките за дата и час ...“
  • След това използвайте бутоните „Промяна на дата и час ...“ и „Промяна на часовата зона ...“, за да коригирате настройките.

След като се уверите, че тези настройки са зададени правилно, опитайте отново да инсталирате необходимата актуализация.

Метод 4 Преименуване на папката за разпространение на софтуер

Този метод е един от най-добрите, тъй като в повечето случаи помага за коригиране на грешки като 0x80248014. За да преименувате „Софтуерна дистрибуция“, ще трябва да направите следното:

  • Отворете Windows Explorer.
  • Отидете в директорията C: \ Windows \ SoftwareDistribution
  • Преименувайте папката SoftwareDistribution в SoftwareDistribution.old

Можете също да опитате да изтриете папката „Софтуерно разпространение“. След като изпълните стъпките, опитайте да актуализирате Windows отново. По време на това трябва да се създаде нова папка „Софтуерно разпространение“, която ще отстрани проблема.

Метод 5 Чисто стартиране

Ако никой от горните не помогна за отстраняване на проблема, което е доста тревожно, тогава можете да прибягвате до метод за решение, като Clean Start. В тази статия няма да описваме прилагането на „Чистият старт“, тъй като това е доста обширна тема, но лесно можете да намерите необходимата информация за нея в мрежата.

Чистият старт ще позволи на системата ви да започне с минимален набор от софтуер, което ще сведе до минимум появата на различни конфликти, а в нашия случай това е грешка 0x80248014.

Интересни Статии