Как да поправите грешка 0x8024800a на Windows 10 / Mobile?

При актуализиране на Windows може да възникне грешка с код 0x8024800a . Появява се както в настолни, така и в мобилни версии на ОС. Сривът е причинен от неизправност в системната конфигурация. В зависимост от типа на устройството, методите за отстраняване на проблеми варират.

За мобилна ОС

 1. Превключете устройството в режим на бавен звън. Променете датата, като я зададете седмица предварително. Проверете за актуализации - трябва да се появи известие, че няма актуализации. Върнете датата в правилната стойност и телефона в нормален режим. Опитайте да инсталирате актуализации по стандартен начин.
 2. Изтеглете инструмента за възстановяване на устройства с Windows. Преди да стартирате програмата и да свържете смартфон към нея, трябва да архивирате данните. След свързване - следвайте инструкциите, които ще се появят в прозореца на приложението.

За настолна ОС

 1. Деактивира автоматично изтегляне и инсталиране на актуализации. Задайте критерия така, че да не се инсталират актуализации. Рестартирайте компютъра, активирайте автоматично изтегляне и инсталиране на актуализации.
 2. Отидете на страницата, посочете версията на вашата ОС, изтеглете и стартирайте файла. Това е стандартната програма за Microsoft за отстраняване на всички проблеми с Windows Update.
 3. Отворете командния ред (администратор). Изпълнете тези заявки, за да коригирате кода за грешка 0x8024800a :
  • нетно спиране wuauserv
  • cd% systemroot%
  • ren SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
  • нетен старт wuauserv

Интересни Статии