Как да поправите грешка 0x8024401c на Windows 10?

Грешка 0x8024401c не позволява на Windows 10 да инсталира актуализации. Това се случва както за компютри, които изтеглят актуализации от сървърите на Microsoft, така и за клиентски машини, които се актуализират в затворената мрежа на организацията. Такъв проблем означава, че ограничението за отговор на сървъра е надвишено.

Методи за решаване на грешка 0x8024401c

Уверете се, че връзката със сървъра не е блокирана от нищо. Това може да бъде защитна стена или злонамерен софтуер. След това преминете към следните методи.

№ 1: копаене в регистъра

Стартирайте редактора на системния регистър, отидете на клона HKEY_LOCAL_MACHINE \ Софтуер \ Политики \ Microsoft \ Windows \ WindowsUpdate. В десния прозорец потърсете линията UseWUServer в този клон. Уверете се, че е зададено на 0. Рестартираме компютъра, опитайте да го актуализирате отново.

№ 2: използвайте друго мрежово устройство

Понякога помага да се използва различен рутер, мрежова карта или модем.

№ 3: игра с актуализации (при актуализиране в работната мрежа)

В някои случаи беше отбелязано, че ако ръчно актуализирате клиентски компютри на Windows 10 build 1703 и стартирате предварително инсталирания Windows Update Troubleshooter, проблемът изчезва.

№ 4: променяме настройките на сървъра за актуализиране (при актуализиране вътре в производствената мрежа)

Увеличете времето и свободните ресурси на сървъра, от който клиентските компютри инсталират актуализации. Често възниква грешка 0x8024401c, защото клиентът и сървърът са в застой в определен момент и процедурата автоматично спира.

Интересни Статии