Как да поправите грешка 0x8024200B в Windows 7 / 8.1 / 10?

Грешка 0x8024200B е една от многото грешки, които се появяват при инсталирането на актуализации за операционната система Windows. Този проблем може да възникне във всички (все още поддържани от разработчиците) версии на Windows, започвайки от Seven.

Потребителите могат също да срещнат грешка 0x8024200B, докато се опитват да надстроят от предишна версия на Windows до Windows 10. И така, какво може да причини този проблем? Всъщност тя не е сама - може да има доста много от тях.

Например, проблемите с актуализацията могат да започнат поради повредени / липсващи записи в системния регистър на Windows, повреда на някои DLL файлове, остарели актуализации, драйвери, приложения или дори поради вирусни атаки.

Както вече можете да разберете, има доста причини, но все пак ще се опитаме да поправим грешка 0x8024200B сега, за да можете лесно да изтеглите необходимата за вашия компютър актуализация.

Методи за решаване на грешка 0x8024200B в Windows 7 / 8.1 / 10

Метод №1 Изпълнете диагностиката на актуализацията на Windows

Най-лесният метод за справяне с подобни проблеми е да стартирате Windows Diagnostics Problem Diagnostics. Тази програма автоматично ще открие проблема и ще се опита да го отстрани.

  • Кликнете върху клавиатурата Win + S.
  • Въведете „Отстраняване на неизправности“ в полето за търсене и изберете резултата.
  • В графата „Система и сигурност“ кликнете върху „Отстраняване на неизправности с Windows Update“.
  • Започнете диагностичния процес и изчакайте да приключи.

След като процесът приключи, опитайте да актуализирате отново своя Windows. Може би тази услуга успя да отстрани проблема с грешка 0x8024200B .

Метод №2 Стартиране на помощната програма за SFC система

Тази грешка може да е причинена от повредена файлова система. За да разберете, трябва да стартирате помощната програма на SFC, чиято функционалност включва проверка на файловата система и елиминиране на щетите по нея.

  • Натиснете Win + R.
  • Въведете cmd в празния низ и натиснете Enter.
  • Щом се отвори командният ред, въведете командата SFC / SCANNOW в него и натиснете Enter.
  • След приключване на процеса на сканиране на системата, ще видите резултатите от проверката, в която те ще посочат намерените повредени файлове и дали са били коригирани.

Ако помощната програма SFC успя да намери нещо и по-важното да го поправи, опитайте отново да актуализирате компютъра си, тъй като може да има проблем под формата на грешка 0x8024200B .

Метод №3 Инсталиране на чакащи актуализации

Понякога остарелите драйвери, система или софтуер могат да попречат на инсталирането на най-новите актуализации. Така че, ако това е така, тогава просто трябва да инсталирате всички актуализации, които преди сте отлагали за операционната система, и едва след това да опитате да инсталирате нова актуализация.

Метод №4 Сканирайте компютъра си за вируси

Ако никой от горните не ви е помогнал да разрешите грешката 0x8024200B, тогава е вероятно някой злонамерен елемент в системата да предотврати инсталирането на актуализацията, т.е. вирусът. Проверете компютъра си за вируси. Ако има поне нещо, изтрийте го и след това опитайте да започнете инсталацията на актуализацията отново чрез Windows Update.

Интересни Статии