Как да поправите грешка 0X8024002E при актуализиране на Windows 10?

Грешка 0X8024002E може да възникне, когато се опитате да инсталирате актуализация за операционна система Windows 10. Съобщението за грешка гласи следното:

„Имаше някои проблеми при инсталирането на актуализациите, но опитът ще бъде повторен по-късно. Ако продължите да виждате това съобщение и искате да получавате информация, като търсите в Интернет или се свържете с поддръжката, това може да ви помогне: (0x8024002e) »

Тази грешка показва, че Windows Update е блокиран или не е в здравословно състояние.

Поправки за грешка 0x8024002e

Метод №1 Променете актуализациите на Windows на автоматични

Ако вашият тип стартиране на актуализации на Windows е настроен на "ръчно", тогава може да изпитате последствията от грешка 0x8024002e върху себе си. Затова трябва да зададете тази стойност на "Автоматично" . За да направите това, изпълнете следните стъпки:

  • Отворете диспечера на задачите . Можете да направите това, като кликнете с десния бутон на мишката върху панела "Старт" и след това изберете "Диспечер на задачите" в контекстното меню .
  • След това отидете на раздела „Услуги“ и кликнете върху „Отворени услуги“ в долния ляв ъгъл на прозореца .
  • В прозореца, който се отваря, намерете „Windows Update“ в списъка . Щракнете двукратно върху него, за да отворите "Properties".
  • В раздела "Общи" изберете "Тип на стартиране" -> "Автоматично." След това кликнете върху "Прилагане" -> "Изпълнение" -> "Ок."

Сега отидете в Центъра за актуализации и проверете за налични актуализации и вижте дали получавате друга грешка 0x8024002e . Ако това не отстрани вашите проблеми, опитайте да рестартирате компютъра.

Метод №2 Деактивиране на антивирусен софтуер

Ако сте инсталирали антивирусни продукти в системата, опитайте да ги деактивирате. Windows 10 е доста млада операционна система и някои антивирусни програми могат да са в конфликт с нея, но повечето компании, разработващи такъв софтуер, вече са направили необходимите редакции.

Просто изключете вашия антивирус и проверете за актуализации. Може би антивирусът беше причина за грешка 0x8024002e.

Интересни Статии