Как да поправите грешка 0x80240016?

По време на актуализирането на системата и инсталирането на програмата може да възникне грешка с код 0x80240016 . Основната причина е отказът на услугата за актуализиране.

Методи за решаване на грешка 0x80240016

Проблемът се решава по следните начини:

  1. Използвайте помощната програма Microsoft за автоматично отстраняване на неизправности в Центъра за актуализации . Посетете тази страница, посочете правилно версията на вашата ОС, изтеглете и инсталирайте приложението. Той автоматично ще намери и отстрани повечето проблеми с актуализацията на Windows.
  2. Рестартирайте услугата за актуализиране . Ще трябва да отворите командния ред с права на администратор, потвърждавайки с натискане на Enter, стартирането на следните команди:
    • нетно спиране wuauserv
    • нетен старт wuauserv
    • След като инсталирате актуализациите отново.
  1. Прекъснете услугата за актуализиране и преименувайте папката . Продължете подобно на предишния метод, но след стартиране на първата команда въведете% windir% в реда за търсене на системата, отидете в директорията, потърсете там папката SoftwareDistribution и я преименувайте на Old repo. След това изпълнете втората команда и при актуализиране грешката 0x80240016 няма да се появи.

Интересни Статии