Как да поправите грешка 0x800b0001?

Кодът за грешка 0x800b0001 е типичен при инсталиране на актуализации на Windows. Microsoft не посочва надеждни причини за проблема.

Методи за решаване на грешка 0x800b0001

За да разрешите повредата, опитайте следните методи:

  1. Възстановете ОС (само за Windows 10) . За целта изтеглете официалното изображение. Запишете iso-файла на USB флаш устройството, задайте приоритетното зареждане от него в BIOS. На следващо място, не е необходимо да преинсталирате операционната система, а да възстановите съществуващия Windows 10.
  2. Инсталирайте актуализация KB2720211 . Това е вярно, ако файловете за актуализация не се изтеглят от сървърите на Microsoft, а от съхранението в работещата WSUS мрежа.
  3. Използвайте стандартната помощна програма на Microsoft . Посетете тази страница, инсталирайте програма, подходяща за вашата версия на ОС. След като започне, самата тя ще започне да търси и решава проблеми.
  4. Опитайте чиста обувка . За целта е необходимо да се изключат всички софтуерни компоненти при стартиране - в началото трябва да се стартират само услуги на Microsoft. След такъв старт и опит за актуализация, грешка 0x800b0001 не трябва да ви притеснява.

Интересни Статии