Как да поправите грешка 0x80073712 на Lumia 950?

Грешка 0x80073712 на Lumia 950 се дължи на повреден манифест на CBS или обслужване на базата на компоненти . С идването на такава грешка няма да можете да инсталирате никакви актуализации. Това се случва както на мобилни устройства с Windows 10 Mobile, така и на лични компютри с Windows 10.

Този проблем в Windows 10 Mobile не заобикаля никого. Това може да се случи за потребители с напълно нови и актуализирани устройства и за потребители, които се опитват да актуализират с помощта на програмата Insider . Това обикновено се случва при по-стари версии на Windows 10 Mobile . Например, потребителите с Windows 8.1, които се опитват да надстроят до Windows 10, нямат такива проблеми.

Поправете грешка 0x80073712 на Lumia 950

Метод №1 Обновяване на фърмуера

Някои устройства, като Lumia 950 и 950 XL, започват да получават актуализации на фърмуера веднага след излизането им. Не актуализираният фърмуер може да причини проблеми с актуализациите.

 • Изтеглете инструмента за възстановяване на устройства с Windows от официалния уебсайт на Microsoft и го инсталирайте на вашия компютър.
 • Използвайте USB кабел, за да свържете устройството към компютъра. Ако няма да бъде свързан автоматично, изключете го и изберете „My Phone Not Found“ . Ако все още нищо не работи, рестартирайте телефона си, докато оставяте все още свързан с компютъра.
 • Изберете „Инсталиране на софтуер“ и изчакайте, докато устройството преминава през процеса на актуализиране. Имайте предвид, че по време на този процес няма да можете да използвате устройството си.

Метод №2 Изпълнете актуализацията без инсталирана SD карта

SD устройството може да доведе до прекъсване на актуализацията на вашето устройство. Опитайте да го изключите или да го извадите, преди да актуализирате.

 • Отворете "Настройки" - "Система" . В този раздел изключете вашата SD карта.
 • Извадете картата от телефона си.
 • Уверете се, че устройството ви има достатъчно свободно място, за да инсталирате тази актуализация.
 • Отворете отново „Настройки“ . Отидете на „Актуализации и сигурност“. По-нататък в „Телефон и актуализации“. Пуснете актуализацията и изчакайте да приключи. Това може да отнеме повече време от обикновено, всичко зависи от инсталираната актуализация и скоростта на вашия интернет.

Метод № 3 Върнете се към Windows 8.1 и инсталирайте актуализацията

Последният метод за решаване на грешка 0x80073712 на Lumia 950 ще бъде от връщане към Windows 8.1 и след това ще бъде актуализиран директно до Windows 10 чрез Insider Preview.

 • Използвайте първите три стъпки от първия метод, за да се върнете към Windows 8.1 . Инструментът за възстановяване на устройства с Windows ще ви каже, че последната налична актуализация за вашето устройство е Windows Phone 8.1.
 • Отворете магазина и изтеглете Windows Insider от него .
 • Отворете го, включете устройството си, изберете желаната конструкция и рестартирайте.
 • Отидете в „Настройки“, изберете „Актуализация на телефона“ и проверете за актуализации.
 • Изпълнете наличната актуализация. Ще трябва да надстроите устройството си до Windows 10.

Интересни Статии