Как да поправите грешка 0x80070718: няма достатъчно квоти за обработка на тази команда?

Понякога Windows се държи неестествено, не може да извърши просто действие - копирайте файл или приложение. Системата аргументира това с грешка 0x80070718, съобщението което казва, че "няма достатъчно квоти за обработка на тази команда." Най-често проблемът се появява при взаимодействие косвено или директно с мрежовата папка. Наличието на проблема се потвърждава във всички популярни ОС: Windows 7, 8.1 и 10.

Основните източници на грешка

Поради ограничената информация за този провал, беше доста трудно да се намери причината за проблема. Това не би било възможно, ако не беше помощта на група потребители, които срещнаха грешка. Резултатът от ползотворно взаимодействие беше откриването на следните проблеми в Windows.

Какво причинява грешка 0x80070718:

 • Има твърде строги ограничения за използването на диска - това е най-вероятната причина за повредата. За синхронизирани данни на HDD или SSD има отделено пространство, което просто не е достатъчно за настаняване на нови файлове. Очевидното решение е да увеличите разпределеното пространство чрез Sync Center.
 • Данните се записват на SSD. Някои потребители имаха затруднения при прехвърлянето на файлове на SSD дискове, което е доста странно. Какво е причинило неизправността на устройството не е известно, но преместването на точката за запис към обикновен твърд диск явно помогна.
 • Повреда на файлове или папки. Системата започва да се държи неправилно поради нарушение на целостта или повреда на файловете. Ако споделянето е отворено за проблемен елемент, Windows започва да се занимава с него. Ако не сте постигнали положителен резултат, се появява грешка 0x80070718. Обикновено нормалната работа на системата се връща чрез помощната програма Windows fix-it.

Разбира се, ако грешката се появи в корпоративната мрежа, тогава потребителят няма нужда да прави нещо специално. Достатъчно е да се свържете със системния администратор. В случай на домашна мрежа, ще трябва да поправите грешката сами и тази инструкция ще ви помогне в това.

Метод 1: Промяна на ограниченията за използване на диска

По-голямата част от потребителите помогнаха за увеличаване на разпределеното дисково пространство. От "Sync Center" трябва да инсталирате повече пространство за офлайн файлове и временно пространство. Обикновено помага да се увеличи със същата цифра.

Лесен за разбиране ръководство:

 1. Щракнете върху клавишите Win и R, въведете името на системния инструмент control.exe и натиснете Enter.
 2. От „Control Panel“ намерете „Sync Center“. За да ускорите откриването на желания елемент, можете да използвате търсенето.

 3. От вертикалното меню вляво на прозореца отидете на страницата "Управление на офлайн файлове".
 4. В прозореца, който се показва, отворете раздела „Използване на диска“ и кликнете върху елемента „Промяна“. Може би сега трябва да потвърдите наличието на администраторски права.
 5. На следващия прозорец увеличете максималното количество пространство, заето от офлайн файловете. Направете и с временни файлове. Препоръчва се да се увеличи някъде до нивото от 70%.
 6. Кликнете върху бутона „OK“ и рестартирайте компютъра.

Метод 2: промяна на местоположението за запис по подразбиране

Преместването на папка за запазване на потребителски файлове често помага да се реши причината за повредата. Действието е особено ефективно, ако текущото местоположение за запис се намира на SSD устройството. Предимно методът работи в Windows 10.

 1. Натиснете клавишната комбинация Windows + R, въведете ms-settings: savelocations и потвърдете действието с Enter.
 2. Отидете в Настройки.
 3. Задайте запазването по подразбиране за всички елементи на твърд диск с достатъчно памет. За да направите това, трябва да разгънете всички падащи менюта и да зададете устройството със съответното име.

 4. Кликнете върху бутона „Приложи“.
 5. Рестартирайте системата и проверете дали грешката 0x80070718 е коригирана.

Метод 3: Възстановяване на файлове и папки на Windows

Системата по подразбиране няма инструмент за възстановяване на потребителски файлове и папки. Microsoft обаче е създал подходящ инструмент и го разпространява като добавка. Инструментът работи доста добре, има голяма вероятност да бъде възможно връщането на файла или папката в работно състояние.

Инструкциите по-долу работят в Windows 7, 8.1, 10.

 1. Отидете на официалната страница с инструменти Fix-It и изтеглете файла DiagCab.
 2. Стартирайте получения файл winfilefolder.DiagCab.
 3. Във вътрешния раздел на инструмента "Отстраняване на неизправности" отворете елемента "Разширени". Тук изберете селекцията до „Автоматично прилагане на корекции“ и щракнете върху „Напред“.

 4. Изчакайте приключването на диагностичната процедура, изберете проблемния файл от списъка и кликнете върху елемента „Напред“.
 5. Оставете всички селекции, свързани с различни стратегии за възстановяване, и започнете процедурата за поправка.
 6. Затворете прозореца и проверете дали файлът работи сега.

Както показва практиката, трите изброени метода са напълно достатъчни за елиминиране на грешката 0x80070718: „няма достатъчно квоти за обработка на тази команда.“ Невъзможно е да се каже точно кой метод ще работи в конкретен случай, но най-вероятно един от тях наистина ще завърши с успех.

Интересни Статии