Как да поправите грешка 0x80070424?

Грешка 0x80070424 се появява при промяна на настройките на стандартната защитна стена, използване и актуализиране на Windows Defender. Причините за проблема:

  • проблеми с услугата за инсталиране на модули на Windows или услугата за инсталиране на модули на Windows;
  • ZeroAccess rootkit (зловреден софтуер) - типичен за 64-битова ОС.

Методи за решаване на грешка 0x80070424

Първо проверете вашия компютър за вируси. Ако в папката на Windows има директория System64 на C устройството и файлът consrv.dll присъства в папката System32 - проблемът определено се дължи на rootkit. Ще бъде идеално, ако дисковото устройство е свързано физически към друг компютър и тествано там. След това опитайте следните методи.

№ 1: редактиране на регистъра

Изтеглете този (MpsSvc.reg) и този (BFE.reg) регистър файл. Отворете ги - потвърдете промените в системния регистър и рестартирайте ОС. Стартирайте редактора на системния регистър и отидете в клона HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ services \ BFE. Щракваме върху него с десния бутон на мишката „Permissions“ => „Add“ и задаваме „For all“. Щракваме върху „За всички“ и поставяме там пълен контрол и потвърждаваме действието, като щракнем върху OK.

Затегнете комбинацията Win + R, въведете и стартирайте командата services.msc. Ние намираме там услуги относно стандартния антивирус и защитна стена, уверете се, че те работят, и ако не, ние ги стартираме. Ако проблемът продължава, изтеглете и отворете този (wscsvc.reg) и този (WinDefend.reg) файл, като не забравяте да рестартирате след това.

№ 2: отстранете неизправността на инсталатора

Стартирайте приложението services.msc. Намираме в прозореца, който се появява Windows Modules Installer Service. Не трябва да се изключва - задължителното състояние е стойността в реда "Тип на стартиране" - "Ръчно". Изключено ли е? Започваме. Опитваме се да влезем в антивируса или защитната стена и ако се появи грешка 0x80070424, тогава трябва да намерим компютър, на който същата версия на OS и език като вашия.

Стартирайте редактора на системния регистър на втория компютър. Отидете в клона HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ TrustedInstaller. Изберете клон, отидете в горния ляв ъгъл, щракнете върху "Файл" => "Експортиране" и запишете файла като "trustedinstaller.reg". Ние го копираме и отваряме на проблемния компютър, потвърждавайки промените в системния регистър. Рестартираме системата, опитайте се да предизвикате грешка. Ако се появи отново, тогава трябва отново да преминете към втория компютър.

Намираме се там в папката C: \ Windows \ Обслужване на файла TrustedInstaller.exe. Копираме го в подобна директория на проблемния компютър. За целта трябва да имате пълни права върху тази папка. Пуснете командния ред с права на администратор, въведете и потвърдете изпълнението на две команди:

  • takeown / fc: \ windows \ обслужване на icacls
  • c: \ windows \ обслужване / предоставяне на администратори: F

След това рестартирайте системата - грешка 0x80070424 не трябва да се появява.

Интересни Статии