Как да поправите грешка 0x80070273 при актуализиране на Windows Phone?

Грешка 0x80070273 периодично се появява при актуализиране на операционната система Windows 10 Mobile на устройства с Windows Phone. В съобщението за грешка можете да видите следната информация:

Имаше проблеми с изтеглянето на някои актуализации, но ще опитаме отново по-късно. Ако това съобщение се появи отново, потърсете интернет или се свържете с поддръжката за помощ. Може да намерите този код за грешка полезен: (0x80070273)

Трябва да се отбележи веднага, че с тази грешка можете да намерите много малко полезна информация в Интернет, въпреки това се опитахме да съберем някои полезни решения в този материал, които потенциално биха могли да ви спестят от грешка 0x80070273.

Причини за грешка 0x80070273 в Windows Phone

За съжаление е много трудно да се разбере по какви причини възниква предвидената грешка, но въпреки това някои потребители излагат няколко предположения, които звучат доста правдоподобно.

 • Неправилно зададен регион, дата и час на устройството на потребителя.
 • Изложени настройки в операционната система Windows 10 Mobile, които по някакъв начин противоречат на изтеглянето на конкретна актуализация и инсталирането й.
 • Проблеми с критични файлове в системата на устройството.
 • Остатъчни инсталационни файлове на минали актуализации, които по някакъв начин противоречат на новите файлове за актуализация.

Като цяло имаме приблизително същата ситуация с грешка 0x80070273 в Windows Phone. Нека сега разгледаме няколко решения на този проблем.

Методи за решаване на грешка 0x80070273 в Windows Phone

Решение № 1 Корекция на региона, дата и час

Първото и най-логично решение е да коригирате региона, датата и часа. За да изтеглите актуализации за вашия смартфон от официални сървъри, трябва да имате правилно зададени параметри на региона, датата и часа на него. Помислете дали наскоро сте променили тези параметри с някаква цел? Във всеки случай, за да ги промените, трябва да направите следното:

 • отворете „Опции“;
 • Отидете в раздела "Време и език";
 • въведете всеки от подсекциите и променете параметрите в него според вашето местоположение;

Щом приключите с коригирането на региона, датата и часа, опитайте да актуализирате отново своя Windows Phone и да видите дали грешка 0x80070273 се появява отново. За съжаление много потребители твърдят, че това решение не би могло да им помогне.

Решение № 2 Нулиране

Повторното задаване на теория може да ви помогне да излезете от тази ситуация. Разбира се, първо трябва да създадете резервно копие на вашето устройство, така че цялата важна информация да не бъде изтрита от него. За да направите това в Windows 10 Mobile, трябва да следвате следните стъпки:

 • отворете „Опции“ на вашето устройство;
 • Отидете в секцията "Резервно копие";
 • кликнете върху елемента "Advanced";
 • кликнете върху бутона „Създаване на резервно копие“;

След като създадохме резервно копие на вашата система, нека сега се опитаме да нулираме настройките на вашето устройство. За да направите това, изпълнете стъпките:

 • отворете „Опции“ на вашето устройство;
 • Отидете в секцията „Информация за устройството“;
 • кликнете върху бутона „Нулиране“ и потвърдете намеренията си;

Чудесно, след като вашият Windows Phone е готов да започне, опитайте да го актуализирате отново. Има възможност грешката 0x80070273 да бъде поправена по този начин. За съжаление обаче това решение също не стана известно със своята ефективност сред потребителите.

Решение №3 Изчистване на папките за изтегляне и DuShared

Е, нека се опитаме да направим нещо друго: този път трябва да почистите няколко папки на устройството си, които може да съдържат файлове от предишни актуализации, които причиняват конфликти с изтеглените актуализации.

Разбира се, за да извършите някои действия с файлове във вашия Windows Phone, трябва да имате достъп до файловата система на устройството. Можете да получите този достъп по различни начини, например файлови мениджъри на трети страни. Като цяло, достъп до файловете по удобен за вас начин и след това направете следното:

 • отидете в директорията \ Windows телефон \ Телефон \ Данни \ PROGRAMDATA \ SOFTWAREDISTRIBUTION \ Изтеглете и изтрийте напълно всички файлове, намиращи се там;
 • отидете в директорията \ Windows Phone \ Phone \ Data \ SharedData \ DuShared и изтрийте всички файлове / папки в нея, с изключение на папките OTCDownload и USSUpdate
 • рестартирайте устройството и опитайте да го актуализирате отново.

Отново това решение не помага на всички срещу грешката 0x80070273, но все пак препоръчваме да опитате да я изпълните.

Решение № 4 Използване на инструмента за възстановяване на Windows / отмяна на системата

И така, стигнахме до най-трудното решение - връщане на операционната система с помощта на инструмента за възстановяване на Windows. Заслужава да се отбележи, че връщането на системата на устройства на Lumia (с изключение на 550/650/950) този инструмент ще доведе до Windows Phone 8.1! Въпреки това, винаги можете отново да надстроите до Windows 10 Mobile, така че това не трябва да е сериозен проблем.

Преди да започнете процедурата за връщане на вашия Windows Phone, уверете се, че имате резервно копие на важни данни и файлове, тъй като те ще бъдат изтрити при връщане назад. И така, какво трябва да върнете Windows Phone:

 • Компютър с USB порт и достъп до интернет;
 • Компютърът трябва да има Windows 7, Windows 8 / 8.1 или Windows 10;
 • 4 гигабайта свободно пространство на системния дял;
 • USB кабел за свързване на смартфон към компютър;

Е, ние се уверихме, че имате всичко необходимо - нека започнем да върнем системата Windows Phone, която, надяваме се, ще ви спести от грешка 0x80070273 при последващата й актуализация.

Възстановяване / отмяна на Windows Phone

 • Изтеглете инструмента за възстановяване на устройства на Windows на вашия компютър;
 • Не забравяйте да заредите напълно устройството си, така че по време на процеса на връщане да не се изключва, превръщайки се в истинска тухла;
 • Извадете SD картата от смартфона, а също така я форматирайте, за да избегнете всякакви грешки в бъдеще;
 • Свържете вашия смартфон към компютъра чрез USB кабел. Уверете се, че кабелът е достатъчно качествен, за да избегнете проблеми по същия начин;
 • Изберете в инструмента за възстановяване на устройства Windows Windows Phone, свързан с вашия компютър;

Забележка: обикновено този инструмент автоматично открива устройството, свързано към компютъра, но това може да не се случи. Ако това все още се случи, ще трябва да направите следното:

 • изключете всички устройства, използващи USB интерфейса от вашия компютър - няма нужда да изключвате мишката с клавиатурата;
 • щракнете върху бутона „Телефонът не е засечен“ в прозореца на инструмента за възстановяване на устройства на Windows, след което всичко ще открие вашето устройство;
 • Изберете вашия смартфон в прозореца на Windows Device Recovery Tool;

Сега трябва да изчакате, докато инструментът завърши събирането на информация за вашето устройство. Всичко за всичко ще отнеме около една или две минути. Щом събирането на информация приключи, в прозореца на инструмента за възстановяване на устройства на Windows ще видите няколко нови опции - кликнете върху бутона „Преинсталиране на софтуер“.

След като кликнете върху горния бутон, инструментът ще започне да изтегля файлове от сървърите на Microsoft, за да възстанови системата на вашето устройство, след което веднага след като изтеглянето приключи, ще започне процесът на преинсталиране на софтуера. ВНИМАНИЕ! Когато преинсталирате операционната система, в никакъв случай не изключвайте телефона от компютъра и по принцип не го използвайте, за да не превърнете устройството в истинска „тухла“. Преинсталирането отнема около десет до петнадесет минути.

След като вашият Windows Phone се стартира отново, опитайте отново да актуализирате неговата операционна система, за да видите дали проблемът е отстранен. Надяваме се, че все пак успяхте да се отървете от грешката 0x80070273 и продължихте нормално да използвате OP от Microsoft.

Интересни Статии