Как да поправите грешка 0x800700b7 при възстановяване на Windows?

Грешка 0x800700b7 означава, че е възникнал неуточнен проблем, който не позволява на приложението да се изпълни. В нашия случай това е приложението за възстановяване на системата (rstrui). Това е полезна програма, която връща системата назад във времето в състояние, в което е била стабилна.

Тази грешка обикновено се появява, когато защитната стена на Windows или антивирусът (обикновено с произход от трета страна) не позволява на Recovery да има достъп до файловете, които са маркирани като защитени или не са изменяеми. Тъй като съобщението за грешка 0x800700b7 казва, че не е дефинирано, можем само да спекулираме какво може да го причини. Например, това може да бъде повреда на файловата система или регистъра.

Тази статия ще опише метод за премахване на кеша на задачите от системния регистър на Windows, който в повечето случаи помага да се коригира грешката 0x800700b7 .

Премахване на кеш на задачите от системния регистър на Windows

  • Натиснете клавишната комбинация Win + R и напишете regedit в появилия се ред .
  • Използвайки лявата лента за навигация, преминете през HKEY_LOCAL_MACHINE -> СОФТУЕР -> Microsoft -> Windows NT -> CurrentVersion -> График
  • Щракнете с десния бутон върху „TaskCache“ и изберете „Export“. Запазете избрания ключ на работния плот, в случай че нещо се обърка.
  • Изтрийте ключа HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ NT \ CurrentVersion \ Schedule \ TaskCache \ Tree \ Microsoft \ Windows и рестартирайте компютъра си.

След като изпълните тези стъпки, грешка 0x800700b7 вече не бива да ви притеснява при изпълнение на възстановяване на системата.

Интересни Статии