Как да поправите грешка 0x80070015 при надстройка до Windows 10?

От излизането на Windows 10 Anniversary потребителите се сблъскват с много проблеми при извършване на надстройката. Някои потребители съобщават, че получават грешка 0x80070015, докато надграждат от Windows 7 до Windows 10 . Инсталацията просто спира и се показва грешка 0x80070015 .

Тази грешка може да се дължи на повредени инсталационни файлове, непълна инсталация или непълно отстраняване. Може да възникне и ако се опитвате да извършите безплатен ъпгрейд до Windows 10 . Трябва обаче да се разбере, че периодът на това предложение е надминал.

Сега нека да разгледаме възможностите за решаване на този проблем.

Решения за грешки 0x80070015

Метод №1 Безплатното надграждане до Windows 10 вече не е достъпно

Някои потребители са получили оферта за безплатен ъпгрейд до Windows 10 . Тази опция за получаване на 10-те години обаче беше налична до 29 юли 2016 г.

Потребителите, които са получили тази оферта, но не са актуализирали системата до 29 юли 2016 г., могат да получат тази грешка. Затова проверете дали сте такъв човек.

Метод №2 Извършете ръчна актуализация с помощта на инструмента за създаване на медия

В някои случаи, когато се появи грешка 0x80070015 и автоматичното актуализиране не работи, можете да опитате да изтеглите създателя на медия и след това да извършите актуализацията.

Направете следните стъпки, за да направите това:

  • Изтеглете Media Builder от тази връзка.
  • Изберете „Изтеглете инструмента сега“ и го стартирайте от името на администратора.
  • На страницата за лицензионно споразумение щракнете върху Приеми.
  • На страницата „Какво искате да направите?“ Изберете „Актуализиране на този компютър“ и щракнете върху „Напред“.

Инструментът ще започне да зарежда Windows 10 . В края на изтеглянето той ще ви преведе през процеса на надстройка.

  • Инсталаторът ще ви поиска ключ за продукта, ако това е първият ви път. Ако искате да надстроите или преинсталирате, не е необходимо да го въвеждате. Можете да кликнете върху „Трябва да купя ключ за Windows 10“, ако искате да го купите по-късно.
  • Когато Windows 10 е готов за инсталиране, ще видите списък с актуализациите, които искате да инсталирате. Кликнете върху „Запазване на избраните“, за да изберете „Запазване на лични файлове и приложения“, „Запазване само на лични файлове“ или „Нищо“ по време на процеса на актуализиране.
  • Щракнете върху Инсталиране.

Това ще прекрати ръчната актуализация. По време на процеса на инсталиране системата ви може да се рестартира няколко пъти.

Интересни Статии